Visa alla bilder
Visa film

Renault 4L — 1968

Kultig fransman som många har en relation till eller en åsikt om, inte olikt landsmannen Citroën 2CV. Här i ett tekniskt påkostat inre och ett skönt no-nonsense yttre.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rätt på alla sätt. Franskt avskalad vintage antihjälte i ett lättskött funktionellt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
46 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15096
ÄNGELHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault 4L?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rätt på alla sätt. Franskt avskalad vintage antihjälte i ett lättskött funktionellt skick."

Beskrivning

Den såldes ny på våren 1968, en tid när en fransk lite asketisk funktionell småbil var bland det trendigaste de samhällsmedvetna kunde färdas i. Och kanske framför allt, att synas i. Var den har varit under sjuttio-, åttio- och nittiotalet finns inga noteringar om, men den informationen kan givetvis sökas i Riksarkivets fordonsregister. Så småningom hamnade R4:an i alla fall i Dalarna och Härjedalen innan den kom till Stockholmstrakten där den nuvarande ägaren köpte bilen för ett par år sedan. Han har brukskört den när vädret och årstiderna har tillåtit. De avvikande miltalen vid ett par av besiktningarna är förmodligen bara felavläsningar då just vägmätaren är lite trixig att läsa på bilen. En 5:a blir lätt en 8:a, till exempel, och den första siffran i vägmätaren sitter lite högt. Enligt uppgift har den sannolikt totalt rullat 12 800 mil. Senaste godkända besiktning gjordes i alla fall 2017 och bilen är därmed besiktningsbefriad sedan dess.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-03-20 
 • Avläst mätarställning
  27 820 km 
 • Kw / hk
  20 / 27 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Under de senaste åren har bilen fått en rejäl omgång mekanisk uppdatering, bland annat ny koppling, bromsar, däck, vattenpump, fläktrem, stift, brytare, kondensator, fördelare, kablar, drivaxlar, batteri, avgassystem, ventiler, ventilfjädrar och motorpackningar. Och det märks, drivlinan känns frisk och pigg.

 • Skick interiör:

  Nyare inredning som är inbjudande hel och ren. I bagageutrymmet verkar dock någon har spillt ut en färgburk eller något, men mattan täcker det mesta av den ofrivilliga dekorationen.

 • Skick exteriör:

  Blank lack med någon form av spontan-artistisk dekor och en del frampolerad grundfärg. Ett lite roligt resultat.

 • Skick helhet:

  Som helhet ett exemplar i ett användarvänligt skick som i stort också personifierar och lever upp till bilden av den coola lillbilen med en jädra attityd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-02
Ursprungsbesiktning: 1968-03-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-03-20
Senast godkända besiktning: 2017-07-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ängelholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG