Visa alla bilder

Porsche 924 S 2.5 — 1986

Svensksåld åttiotalsinstegs-Porsche i ett skönt och ärligt youngtimer-bruksskick med en fin dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig 924 som utstrålar en slags genuin känsla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15050
GRUMS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 924 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig 924 som utstrålar en slags genuin känsla."

Beskrivning

Den levererades ny av i Porschesammanhang kända Strandells Motor i Helsingborg i maj 1986. Efter det spenderade bilen några år i Kalmartrakten innan den hamnade i Dalsland-Värmland. Den nuvarande ägarens tog över 924:an från sin svärson 2015 som i sin tur köpte den 2011 från föregående ägare i Åmål. Denne hade kört bilen i 14 år. Nuvarande ägare är en finurlig värmlänning med en bra hemmaverkstad och erfarenhet av både nyare och äldre performance-Porschar. Bilen är i ett bra originalskick utan några större ingrepp eller reparationer gjorda.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-05-16 
 • Avläst mätarställning
  27666 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra underhållen de senaste åren i form av till exempel bromsar, motorfästen, startmotor, impulsgivare och bränslepump. I motorutrymmet finns gul tejp på relevanta delar med noteringar om byten och justeringar. Enkelt och bra om någon muntlig eller skriftlig dokumentation skulle fallera att nå fram till en ny ägare. Kamremmen byttes 2016 och bilen har rullat 200 mil sedan dess.

 • Skick interiör:

  Normalt sliten för körsträckan, med en snygg och fräsch inredning i lite sjuttiotalsbruna toner. En söm har gått upp i förarstolens sittdyna och tyget skulle må ännu bättre av en rejäl djuprengöring.

 • Skick exteriör:

  Vettig originallack med både märken, bucklor, bättringar och stenskott. Det ger i sin tur en historia och bilen skäms heller inte för sig. Med en seriös polering, buckelfix och små bättringar kommer man långt och behåller dessutom en proveniens. Bra däck på originalfälgar med hålmönster, även kallade telefonfälgar.

 • Skick helhet:

  Ett fint helhetsintryck kryddat med en bra dokumentation, mekanisk medvetenhet och ett ärligt yttre.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-05-20
Ursprungsbesiktning: 1985-11-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1986-05-16
Senast godkända besiktning: 2022-03-23
Besiktigad tom: 2024-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 23

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Grums

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG