Visa alla bilder
Visa film

Porsche 911 SC 3.0 — 1982

Fin och representativ för Porsches tidiga åttiotal, en SC i ett välservat bra originalskick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Tidiga 911:or värderas fortfarande högt, här är ett vettigt och välskött exemplar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
515 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15033
ÄNGELHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 911 SC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Tidiga 911:or värderas fortfarande högt, här är ett vettigt och välskött exemplar."

Beskrivning

Den kom till Sverige från Tyskland 1984 och har haft 4 svenska ägare sedan dess. Nuvarande ägaren köpte bilen förra hösten, och nu är det dags för något nytt. Serviceboken är bevarad, även från de första åren i Tyskland, och dessutom alla besiktningsprotokoll från 1985 till nu. Avgaspumpen, som skulle späda ut avgaserna och förbättra emissionerna, är demonterad, som på så många andra från Tyskland till Sverige importerade 911:or från den tiden. Men pumpen finns kvar, om någon köpare skulle behöva den. Kul med en packe oklistrade och bevarade skattekvitton. Ett av dem skulle definitivt snyggt pryda den bakre registreringsskylten.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1985-12-18 
 • Avläst mätarställning
  218 542 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Mörkgrön metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn låter och känns igenkännande stark med det fina vridmomentet och 915-lådan är så där kärv som den ska vara. Bilen är nyligen servad med olja, justeringar och alla filter. Fräscht motorutrymme. Original verktygsset, luftpump och domkraft.

 • Skick interiör:

  Hel och ren så kallad Pasha-klädsel, den lite psykedeliska rutmönstrade plyschklädseln som Porsche erbjöd sina kunder i både 911:an och 928:an vid den här tiden. Fin originalratt, en tillbehörsratt i trä följer med.

 • Skick exteriör:

  Bra lack i originalkulör och fina Fuchs-fälgar med bra däck. Dimljusen fram ser ut att vara eftermonterade. Takluckan är både snabb och tät.

 • Skick helhet:

  Bra representant för åttiotalets tidiga 911:or, i Sverige blev det senare även "börsmoped". Men idag kallas modellen mellan '74-'89 för "G-serie" bland entusiasterna och ofta "impact bumper model" i USA på grund av de små veckade gummidragspelen på sidan av stötfångarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-13
Ursprungsbesiktning: 1985-10-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-12-18
Senast godkända besiktning: 2021-09-10
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ängelholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG