Visa alla bilder
Visa film

Opel Ascona 1,8i GT Sport — 1985

En ovanligare modell av Opel Ascona C-serie i ett mycket bra bruksskick. Endast drygt 7 000 mil på mätaren.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Det var länge sedan man såg en 37 år gammal Opel detta fina skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15102
ROSERSBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Ascona 1,8i GT Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Det var länge sedan man såg en 37 år gammal Opel detta fina skick."

Beskrivning

Ascona GT har en sportigare image än sina enklare syskon med svagare motorer. Denna har en pigg motor på 115 hästkrafter, 5-växlad manuell växellåda, sportiga aluminiumfälgar, öppningsbar glassollucka samt skålade stolar. En cd-spelare med självklar radiofunktion är monterad. Det finns också kvar en hållare för kasettband som man hade större användning av till en tidigare kassettradio som är försvunnen sedan tidigare. Radioantennens spröt finns men är inte monterad efter vinterförvaringen.

Av allt att döma har den Opel Ascona blivit mycket väl omhändertagen i sitt liv.Kilometerräknaren verkar inte ha rullat speciellt mycket vad man kan se. Detta i kombination med att den tillbringat många år på Gotland och dess åtminstone tidigare saltfria gatumiljö har säkert bidragit till att den har minimalt med rost. Asconan servades och besiktigades hösten 2021 och har endast rullat c:a 5 mil sedan dess.

Detta är tredje serien av Opel Ascona som tillverkades mellan 1981 och 1988. Den kallades fär Ascona C. Den var en mycket populär bil. Uppskattad för sin enkla och robusta konstruktion. De var liksom många Oplar rostkänsliga så att hitta ett sådant bra exemplar som detta är inte det lättaste och dessutom i GT Sport utförande.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-06-11 
 • Avläst mätarställning
  72000 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Känns sportigare än de Asconor man är van vid.

 • Skick interiör:

  Ett skick som man kan förvänta sig av en Opel som inte passerat 10 000 mil. Ventilationsgallret vid bakrutan är delvis trasigt. Nya delar medföljer.

 • Skick exteriör:

  Bra skick med något skrap och samt någon mjuk buckla på taket.

 • Skick helhet:

  En bil i ett ovanligt bra bruksskick. De brukar vara bortrostade och slutkörda vid det här laget. Allt tyder på att denna bil gått cirka 7 000 mil men mätaren slår om vid 10 000 mil så den kan ha gått 17 000 mil men det är inte troligt med tanke på skicket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-06-11
Ursprungsbesiktning: 1985-03-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-06-11
Senast godkända besiktning: 2021-10-29
Besiktigad tom: 2023-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Detta är tredje serien av Opel Ascona som tillverkades mellan 1981 och 1988. Den kallades fär Ascona C. Den var en mycket populär bil. Uppskattad för sin enkla och robusta konstruktion. De var liksom många Oplar rostkänsliga så att hitta ett sådant bra exemplar som detta är inte det lättaste och dessutom i GT Sport utförande.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rosersberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG