Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 380 SE 3.8 V8 — 1984

En något bedagad direktörsexpress i ett bra grundskick med potential.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes som brukades senast 1993."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15030
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 380 SE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En Mercedes som brukades senast 1993."

Beskrivning

Den här bilen vet vi inte så mycket om.
Mercedesen har vandrat mellan olika ägare sedan 1994 på grund av dåvarande motorproblem, gick ej att starta.
Senaste besiktning skedde 1993 och den är avställd sedan 1994.
2018 kom bilen till nuvarande ägare och han har äntligen lyckats åtgärda motorn.
Insuget plockades isär och felet lokaliserades så nu fungerar bilen utmärkt. Med tanke på det långa stilleståndet så bör bilen få en översyn och service. Denna Mercedes kan lämpa sig väl som ett rullande objekt med lite småfix för att bli riktigt trevlig.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1987-07-13 
 • Avläst mätarställning
  152963 km 
 • Kw / hk
  145 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina. Den växlar fint och mjukt. Accelererar bra och känns pigg. Solluckan kärvar något.

 • Skick interiör:

  Några plastdetaljer är trasiga och spruckna. Det finns några trasiga sömmar i klädseln. Bältet på förarsidan är svår att dra ut.

 • Skick exteriör:

  Det börjar komma lite rost här och var, se bilder. Det finns en liten buckla under höger bakljus med rostbubbla. Lacken har skavmärken på höger bakdörr. Klarlacken har släppt på några ställen, se bilder. Däcken har torrsprickor.

 • Skick helhet:

  En bra och trevlig bil med lite småsaker att åtgärda.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: 
Ursprungsbesiktning: 
Datum i trafik första gången: 
Senast godkända besiktning: 
Besiktigad tom:
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud:
Antal ägare: 

Fakta om modellen

Den nya S-klassen introducerades hösten 1979. Tyngdpunkten låg nu på lågt luftmotstånd och lägre bränsleförbrukning än hos företrädarna. Tekniskt var bilen en vidareutveckling av W116. På V8-versionerna göts även motorblocken i aluminium till skillnad från W116 som hade gjutjärnsblock. Till 1986 uppdaterades bilarna med uppfräschad kaross och modifierade motorer. Bland annat infördes de nya sexorna från W124:an.
Utrustningslistan är längre än hos W116 och till exempel kunde låsningsfria bromsar fås från början och krockkudde från hösten 1981.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG