Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XK150 Drop Head Coupé — 1958

Riktigt fin och dessutom väldigt tidig i produktionsserien enligt chassinummer 827003 och dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Värdig femtiotals-Jaguar, körklar och redo."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
735 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15086
LOMMA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XK150 Drop Head Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Värdig femtiotals-Jaguar, körklar och redo."

Beskrivning

Den importerades från Tyskland 2001 där den enligt dokumentationen också renoverades av firman "Danner & Kessemeier" under tidigt nittiotal. Den nuvarande ägaren har haft den sedan 2015 och har vårdat och brukat den som det anstår en dylik bil. Chassiplåten säger "V2591-8" och matchar motorn, och enligt uppgift är det den 3:e bilen att lämna produktionslinan. Nuvarande mätarställning är 61 697 miles som motsvarar knappt 10 000 mil, men det är inget som kan verifieras.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  2002-07-21 
 • Avläst mätarställning
  61597 miles 
 • Kw / hk
  142 / 193 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Servad, underhållen och sommarkörd varje år, och förvarad i ett torrt varmgarage. Allt fungerar och den är överraskande lättkörd.

 • Skick interiör:

  Fin och skinninredning, vackert röd med grå kederlister. Bra mattor och dörrsidor, fönsterveven saknas på förardörren. Snygg skinnklädd instrumentpanel med de lika snygga och välkända Smith-mätarna.

 • Skick exteriör:

  Svart lack med fin lyster och djup, men också några små krackeleringar och ett par bubblor på framskärmarna. I övrigt är plåten rak och fin, men dörrarna skulle kunna justeras in ytterligare lite. Bra underrede utan några udda svetsfogar. Suffletten är ren och snygg med ett par små revor i tyget (bild), och vackra ekerfälgar med sina snygga vingmutttar.

 • Skick helhet:

  Prydlig, trevlig och högerstyrd XK med all den där engelska sportvagnskänslan i ett välvårdat koncentrat.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2012-02-07
Ursprungsbesiktning: 2001-10-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-07-21
Senast godkända besiktning: 2012-02-28
Besiktigad tom: 2014-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lomma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG