Visa alla bilder

Jaguar MK II 3.4 — 1962

Vacker bil med fartresurser och mycket fint samlarskick. Har sannolikt bara körts 10.000 mil. Säljs för dödsbo, ej provkörd.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen har inte körts på några år men stått undanställd i en bra lokal. Ser mycket bra ut, både på in- och utsidan samt undertill. En riktigt fin pärla vill vi påstå."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
195 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14987
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar MK II?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har inte körts på några år men stått undanställd i en bra lokal. Ser mycket bra ut, både på in- och utsidan samt undertill. En riktigt fin pärla vill vi påstå."

Beskrivning

Denna bil är lika fin i verkligheten som det ser ut på bilderna. Troligtvis orenoverat originalskick och bara körd knappt 10.000 mil. Rak och fin kaross, där alla springor och spalter stämmer. Mycket fin lack och krom. Jättefin originalinredning. Bilen säljs för ett dödsbo, efter en kräsen samlaren som haft bilen sedan 2004. Troligtvis är den svensksåld men har ramlat ur registret på 1970-talet och sedan anmälts in igen 1986, men först registreringsbesiktigats och återtagen i trafik 1996. Sannolikt har den varit garagerad i en mycket bra lokal från 1970-talet till 1990-talet, då den klarat sig utomordentligt bra. Nuvarande ägare har alltid haft den i torrt garage också och bara startat upp den några gånger efter 2005, då den senast blev godkänd på bilprovningen. Säljs nu för hans dödsbo.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1996-07-28 
 • Avläst mätarställning
  98537 km 
 • Kw / hk
  124 / 169 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  racing green 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket fint motorrum och 3,4 l motor med manuell låda och overdrive. Ej provstartad då batteri saknades. Enligt uppgift från ägares medarbetare körde bilen senast för två år sedan. Behöver startservice och nytt batteri samt godkännande på bilprovningen, innan den kan tas i bruk igen.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning som matchar körsträckan på 10.000 mil. Inga väsentliga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross och lack. Bra däck och underede, rostskyddsbehandlad professionellt. Inga anmärkningar

 • Skick helhet:

  En av de bättre Mark II:or vi sett genom åren. Sällsynt välvårdat originalskick. Väcker ha-begär!.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-09-30 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1996-06-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-07-28
Senast godkända besiktning: 2004-08-31
Besiktigad tom: 2006-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Jaguar Mk II tillverkades mellan 1959 och 1969. Endast mindre förändringar skedde under produktionstiden. De största var servostyrningen 1960 och den helsynkroniserade växellådan fem år senare. I linjerna påminde Mk II mycket om sin föregångare med sin mjukt rundade bak. Jaguar Mk II var en snabb bil, särskilt om ägaren valt 3,8- eller 3,4-literssexan framför den mindre 2,4-litersmotorn på 120 hk. Alla med bas i Jaguars klassiska raka sexa med aluminiumtopp och dubbla överliggande kamaxlar. Totalt tillverkades Jaguar Mark II i 83,976 exemplar uppdelat enligt nedan: 2.4 litre – 25,173, 3.4 litre – 28,666, 3.8 litre – 30,141.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG