Visa alla bilder

Jaguar 420 Saloon XK 4.2 — 1968

Lika klassisk som elegant. Brittisk gentleman i svart solid lack och inredning i rött läder, med likadan motor som i E-typen. Mycket fint skick

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Fint originalskick inifrån och ut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
88 800SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14986
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar 420 Saloon XK ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Fint originalskick inifrån och ut."

Beskrivning

En prydlig och sällsynt engelsman som kom till Sverige 1974. Mycket fin kaross med bra lackering i original svart kulör, i fin harmoni med en underbar originalinredning i skinn. Bilen håller hög klass både invändigt och utvändigt. Bilar med skinninredningar ska dessutom dofta gott – det gör denna. Denna 420 har sedan 1998 tillhört en samlares förnämliga bilsamlingar men inte körts i någon större omfattning sedan 2001 vilket ger problem med bränsletillförseln. Den skall dock ha startats och varmkörts några gånger per år fram till 2020 då ägaren blev sjuk. I dagsläget har bilen körförbud. Som alla andra har den en 4,2 liters XK-maskin och detta exemplar har fyrväxlad manuell låda med overdrive, samma typ av motor som i E-tape men med 20 färre hästkrafter.
Följande notering om bilen finns hos transportstyrelsen: TIDIGARE INFÖRT I EXPORTVAGNSFÖRTECKNING NR A/130/70. Påställd igen i Sverige 1974 vilket kan betyda att den är såld ny i Sverige och exporterats och sedan tagits tillbaka igen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1974-08-05 
 • Avläst mätarställning
  81289 
 • Kw / hk
  131 / 178 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar ej. Har inte körts de senaste åren. Motorn går runt, men behöver startservice och nytt batteri. 4,2 liters XK-maskin och detta exemplar har fyrväxlad manuell låda, 420 gick dock att få även med overdrive. Nya däck. Mycket fint underrede och motorrum. Professionellt rostskyddsbehandlad. Ingen synlig rost. Rullar lätt men vi har inte testat bromsarna mer än när vi puttat den runt på gårdsplanen, då funkade de.

 • Skick interiör:

  Originalinredning med vacker välhållen patina. Inget anmärkningsvärt slitage Träarbetet på instrumentbrädan är i bra skick . Helt och fint innertak liksom matta och dörrsidor.

 • Skick exteriör:

  En väl utförd äldre omlackering. Mycket bra krom och bra gummin. Några mycket små repor och stenskott i fronten liksom en mindre parkeringsbuckla under stötfångaren bak. Se bilder

 • Skick helhet:

  Fint originalskick inifrån och ut. Europeiskt utförande. Mätarställningen är på 8100 mil och detta kan mycket väl stämma med bilens körsträcka med tanke på det fina skicket på inredningen och motorn mm. Behöver startservice och nytt batteri.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-08-08 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1974-07-26 (regbes) (Ombes:19740805)
Datum i trafik första gången: 1974-08-05
Senast godkända besiktning: 1999-07-30
Besiktigad tom: 2001-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

420 var länge den bredaste personbilen som tillverkats i Storbritannien men i grunden var den en S-Type med annat framparti och en hel del andra ändringar. Inuti hade säkerhetstänket fått ökat fokus med färre träpaneler och betydligt mer vadderade ytor. Sätena var också nya – även om de var mycket lika de som satt i S-Type. Motorn i 420 var den klassiska 4,2-liters XK-maskinen med två förgasare och 245 hk – bara 20 hk färre än i E-Type. Jaguar 420 Saloon hann bara tillverkas under två år innan den ersattes av XJ6 1968.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG