Visa alla bilder

Ford Sierra GL 2.0 — 1983

En av Sveriges vanligaste bilar för 30 år sedan. Nu finns inte många kvar. Här med samma ägare i 29 år och sannolikt bara körd 5000 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil som startade direkt och går jättefint på vägen. Inga nämnvärda rostangrepp. behöver bara lite puts och få komma till bilprovningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
18 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14998
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Sierra GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil som startade direkt och går jättefint på vägen. Inga nämnvärda rostangrepp. behöver bara lite puts och få komma till bilprovningen."

Beskrivning

Tidig Ford Sierra av första generationen. Låt inte den matta lacken lura dig, det här kan bli en riktigt bra entusiastbil. Bilen säljs åt dödsbo och har stått avställd och garagerad sedan december 2015. Den yngsta i vårt test team såg skeptisk ut till bilen, ända tills han fick provköra den. Han började prata om den i termer som; trevlig andrabil och kul veteran. Bilen har ägts av samma ägare (bilsamlaren i Mjölby) sedan 1994 och var hans hustrus bil. Den är i helt orört originalskick och har alltid stått i garage och carport. Bilen kan bli riktigt fin efter maskinpolering och invändig städning. Bilen har haft 4 brukare och mätarställningen står på 5123 mil. Ska man gå efter medföljande besiktningsprotokoll så kan siffran stämma. Original instruktionsbok, garantibevis utställd på första ägarinnan och servicenoteringar medföljer.
Detta är en bil som känns som känns någorlunda modern fast den är 39 år gammal, lite konstigt. Var vanliga på alla vägar i slutet av 1900-talet och nu är de som bortblåsta. En bil man glömt att man minns och därför är extra kul att spara på. Man blir säkert poppis på varje bilträff.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-03-18 
 • Avläst mätarställning
  51250 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med Fords välbeprövade 2 liters, 4-cylindriga radmotor på 101hk, och automatlåda. Startade förvånansvärt lätt efter den långa avställningen. Lådan växlade fint när vi körde den vid fotograferingstillfället. Behöver nytt batteri. I behov av service efter avställningen. Senast besiktad 2014 och avställd 2015.

 • Skick interiör:

  Välbevarad inredning. Inga hål eller påtagligt slitage. Behöver en urstädning och klädseltvätt av förarstolen. Några sprickor finns i stoppningen på instrumentbrädan. Bra bagagerum med städbehov. Fint innertak och dörrsidor.

 • Skick exteriör:

  Bra kaross med jämna fina dörrspringor. Matt i lacken med polerings-, och rekonditioneringsbehov. Väl rostskyddsbehandlad, så denna har klarat sig bra från rost. Endast några mindre ytrostställen längs nederkanten, samt vid någon sidolist. Se bilderna. Stenskott i vindrutan på förarsidan.

 • Skick helhet:

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-12-30
Ursprungsbesiktning: 1983-03-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1983-03-18
Senast godkända besiktning: 2014-03-18
Besiktigad tom: 2016-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Ford Sierra började produceras i slutet av 1982 som årsmodell 1983. Den ersatte Ford Taunus och Ford Cortina 1983. Sierra var Fords första modernt strömlinjeformade bil. Den kom först i tre- och femdörrars halvkombiversioner (Kombi-sedan sa Ford), och en helkombi. I Sverige såldes Sierra med 2,0 liters motor (101 hk) som standard kallad 2,0 OHC och 5-växlad låda. Sierra fick en facelift 1984 med bredare lyktor och större bagageutrymme.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG