Visa alla bilder

Ford A-Ford Tudor — 1930

Papperslös A-Ford. Kanske ett rod-ämne för den händige.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En sen 20-talare som behöver omvårdnad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15095
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford A-Ford Tudor?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En sen 20-talare som behöver omvårdnad."

Beskrivning

En papperslös A-Ford men med de gamla registreringsskyltarna för den som vill göra en ursprungskontroll.

Denna bil inköptes av en man som hade en Fordsamling. Han har haft den ca 30 år.
Man kan tyda det mesta av motornumret, det kan vara hela men det kan också fattas någon siffra.

Ford Model A eller A-Ford var namnet på modellen som tillverkades mellan åren 1927 och 1932. Den ersatte den klassiska Model T som länge fortsatte att hålla rekordet för den mest sålda bilen genom tiderna. Model A var den första bilen från Ford som hade standardiserade körreglage som förare kunde känna igen från andra bilmärken (t.ex. placeringen av pedalerna). Motorn var 4-cylindrig och hade 3,3 liters volym.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1930/1930 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor sitter fast och går ej runt. Renoveringsbehov.

 • Skick interiör:

  Framstolarna ej original. Interiören är i ett slitet skick. Renoveringsbehov.

 • Skick exteriör:

  Gammal omlackering. Delvis svetsad kaross. För att få karossen i bra skick krävs lite omsorg. Renoveringsbehov.

 • Skick helhet:

  Ett bra objekt med potential.

Fakta om modellen

Ford Model A kom 1927 och blev efterträdaren till T-Forden. Model A var Fords första bil med broms och frikoppling som vi är vana vid. Det här blev Fords andra stora succé. I februari 1929 hade man sålt två miljoner A-Fordar utrustade med en rad olika karosser. När produktionen lades ner 1932 för att ersättas med Model B hade man byggt nästan fem miljoner stycken.
Under huven på A-Ford satt en fyrcylindrig vattenkyld radmotor på 40 hk och till den en treväxlad osynkroniserad växellåda.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG