Visa alla bilder
Visa film

Dodge Viper SRT-10 Mamba Edition 8.3 — 2005

I Chrysler-koncernen stod och står SRT för Street and Racing Technology, en rolig ingrediens. Om man i modellen Viper lägger till Mamba blir det ännu roligare, 200 exemplar byggde fabriken, det här är nummer 189 i serien.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Högpresterande och massiv körglädje i ett oklanderligt välskött skick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
570 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15056
BRANDSTORP
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Dodge Viper SRT-10?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Högpresterande och massiv körglädje i ett oklanderligt välskött skick"

Beskrivning

Den importerades till Sverige 2013 av nuvarande ägare och han brukat sedan dess. Drygt 3000 mil har det blivit och del varv på olika racerbanor. En SRT-10 Mamba Edition förtjänar det. Ett av få exemplar i Europa, nummer 189 av 200 tillverkade i just den här versionen. I original ger den 505 hästar, nuvarande ägare är inbiten Viper-entusiast och har låtit begåva bilen med ytterligare kraft och förbättrat chassi enligt nedanstående specifikation. Nu ger maskinen runt 600 hästar, får ut greppet i och ett vassare uppträdande på banan, men ändå civiliserad och trevlig på gatan. En ännu mer förädlad Street and Racing Development-10, så att säga.

Tuned by Roe Racing

T D Roller rockers + Push Rod

BBG Headers + 200 Cell Cat + Billy Boat Performance Exhaust

K N cold air intake

SPEC Stage 2 Clutch

Wavetrac differential

KW Coilover V2

APR Performance Carbon Fiber Wing + Side Rockers + Front Canards

Polyurethane engine + transmission + sway bar mounts

EBC Slotted + Dimpled Rotors

PFC Brake Pa

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2005/2005 
 • Första registreringsdatum
  2013-07-22 
 • Avläst mätarställning
  37995 miles 
 • Kw / hk
  370 / 503 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket välvårdad och omsorgsfullt förfinad, det maskinella skicket lämnat inget övrigt att önska. Förutom listan på alla upgrades i "Beskrivning" kan ytterligare information fås på mail om så önskas.

 • Skick interiör:

  Interiören är även den i nyskick med fina kolfiberdetaljer. Insidan på suffletten är fräsch och allt elektrikst fungerar felfritt.

 • Skick exteriör:

  Lack, kolfiber och detaljer i nyskick, och en lättmanövrerad sufflett, dessutom, som bidrar till användarvänligheten.

 • Skick helhet:

  Högpresterande och massiv körglädje i ett oklanderligt välskött skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-05-16
Ursprungsbesiktning: 2013-07-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-07-22
Senast godkända besiktning: 2022-05-17
Besiktigad tom: 2023-07-31
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brandstorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG