Visa alla bilder
Visa film

SAAB 96 Sport — 1964

En ikon i svensk bilhistoria. En trubbnos Sport står verkligen högt på önskelistan.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket bra och noggrann renovering av en redan bra bil med mycket dokumentation."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
425 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13805
ESKILSTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 96 Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket bra och noggrann renovering av en redan bra bil med mycket dokumentation."

Beskrivning

Detta exemplar är renoverat med stor kunskap och en maximal dos noggrannhet. Den upplevs som den kom direkt ut från Saab-återförsäljaren 1964. En Saab Sport från 1964 är för många den optimala gammel Saaben. Året efter kom bl.a. den nya , längre fronten.

Speciellt för Sporten var bl.a. att den hade en förgasare för varje cylinder, skivbromsar fram, den är separatsmord, dvs man slipper blanda olja i bensinen, extraljus och en speciell inredning samt sportratt.
Saabs tvåtaktare bjuder på en speciell körglädje med framhjulsdrift, härliga chassiegenskaper och bra styrning. Sixtens Sasons mycket egna formgivning tillsammans med flygplansarvet med låg tyngdpunkt och plant golv gjorde Saabs päronhalva både vacker och genial.

Saab 96 Sport presenterades på bilsalongen i Stockholm 1962. 1964 var sista årsmodellen med vad man i dag kallar för trubbnosfronten. Sporten efterträddes då av långnosvarianten Monte Carlo.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  14656 km 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Bensin/oljeblandad 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil/vinyl 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Ett mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra renoverat skick. Det är svårt att hitta något att anmärka på. Vägmätaren slår om vid 100000 km.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1991-05-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1963-12-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-12-16
Senast godkända besiktning: 2017-05-08
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Den 17 februari 1960 var en stor dag för Saab. Då visade man för första gången nya modellen 96 och bara någon månad senare började den säljas. Saab 96 var till det yttre i stort sett likadan som 93:an fram till de bakre sidorutorna som var större. Sedan var hela bakpartiet omgjort, bakrutan hade växt med 117 procent och bagageluckan ändrad. Bensintanken var större, liksom bakljusen och handtaget till luckan bak. Förutom att den såg modernare ut var den dessutom bekvämare med större baksäte och bättre takutrymme bak. Dessutom hade den bättre ventilation. Instrumentbrädan var helt omarbetad med liggande hastighetsmätare och fyra runda visartavlor. Tekniskt sett var den dock nästan identisk med föregångaren 93 – men med samma lite större tvåtaktsmotor som funnits en tid i 95. Till en början erbjöds dock inte kombins fyrväxlade låda.
1964 års modell var inte helt lätt att skilja från föregående årsmodell men den uppmärksamme uppmärksamme kunde se att det fanns Saab-bokstäver bak ovanför det stiliserade B18-bombplanet. Visartavlorna på instrumentpanelen var nu alla runda och blinkersspaken var flyttad till vänster sida. Fästen för trepunktsbälten var standard och framhjulsbromsarna självjusterande. Nu började även den fyrväxlade lådan säljas på allvar. Största nyheten var ändå tvåkretsbromssystem.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Eskilstuna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG