Visa alla bilder

Bond Minicar mark G — 1962

Ovanlig trehjuling i charmigt patinerat skick, troligen den enda i sitt slag i Sverige. En bil som får folk att vända sig om

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fullt fungerande och rolig bil i orenoverat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
46 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13891
FRITSLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fullt fungerande och rolig bil i orenoverat skick."

Beskrivning

Framhjulsdriven. Motorn är en encylindrig Villiers 250cc tvåtaktsmotor som sitter på drivhjulet. När man styr så följer hela motorpaketet med. Backväxel saknas, istället går hela framvagnen att vrida 90 grader åt båda håll. På så sätt vänder man bilen bokstavligen på en femöring.
Kaross i aluminium med ståltomme och löstagbar hardtop i glasfiber.
Ett par Bond såldes på tidigt femtiotal i Sverige, men aldrig någon av den här modellen. Importerad 1995.
får framföras på vanligt B-kort.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1995-05-18 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  9 / 12 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar utmärkt, känns välbyggd.

 • Skick interiör:

  Spartanskt, klädsel mest troligt original, sliten men inte ömtålig. Instrumenteringen består av en mätare och några knappar - fungerar. Rattnavet finns.

 • Skick exteriör:

  Hel utan nämnvärda skador. Bilen kan troligen vara omlackad någon gång. Lacken har torkat och flagnat här och var av ålder. En äldre reparation syns vid ett hjulhus men i allmänhet mycket välhållen. Sund i stomme och inga knirr eller skrammel.

 • Skick helhet:

  En väl fungerande bil i ett härligt patinerat skick. Kul att köra och med ett hjul fram får man planera kurvtagning.
  Kör som den är eller renovera - oavsett så kommer den garanterat väcka uppmärksamhet.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-12-18
Ursprungsbesiktning: 1995-05-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-05-29
Senast godkända besiktning: 2015-09-09
Besiktigad tom: - 2017-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Idag kan man le lite åt dessa små primitiva bilar, men en gång i tiden fyllde dom en viktig funktion.
Efter kriget och under större delen av femtiotalet var det stor brist på bilar, och de var dyra. Vanliga arbetare hade i inte råd med bil, man fick nöja sig med cykel eller någon lätt motorcykel.
Så när mikrobilarna kom var det en sensation. Nu kunde man plötsligt ha råd med en bil. Förvisso primitiv, men ändå en bil, oftast till och med med tak.
Fördelen med tre hjul var att den då räknades som motorcykel och blev billigare i skatt.

Bondbilarna gjordes av Sharpes Commercials Ltd i Preston. Deras första Minicar kom 1949 och serien utvecklades fram till och med Mark.G som kom 1961. När den togs ur produktion 1966 hademan redan kommit med en modernare efterträdare - Bond 875 med en fyrcylindrig fyrtaktsmotor från Hilman Imp. 1969 köptes dom upp av konkurrenten Reliant.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Fritsla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG