Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Kübelwagen Typ 181 — 1977

Kultigt Volkswagen-derivat med en egentlig eftertänksam kalla krigethistorik och användningsområde. 200 stycken tillverkades i detta utförande åt det västtyska civilförsvaret.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Lågmilad, välutrustad och väl omhändertagen genom hela dess existens."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
210 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12680
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Lågmilad, välutrustad och väl omhändertagen genom hela dess existens."

Beskrivning

VW 181 – Kurierwagen, The Thing, VW Safari, Kübelwagen, ett kärt barn har många namn – är ett exempel på en maximerad tyskt avskalad funktionalitet. En av få kvarlevande från det tyska civilförsvaret av 200 specialbeställda ” VW 181 ABC -Erkundungswagen” i originalskick. Egentligen var det bara de första bilarna som tillverkades för det tyska krigmaskineriet under WW2 som kallades Kübelwagen Typ 82, men namnet hänger kvar och används friskt på biltypen.
Efter ett väldigt lugnt garageliv som andra ABC-spårningsbil och kommendantbil i det lilla tyska samhället Schwelm’s civilförsvarsorganisation, avyttrades bilen år 2000 och exporterades till Sverige där den hamnade hos en VW-samlare.
Ett svårslaget utförande för den fläktkylda VW-entusiasten som går igång på både blåljus- och myndighetsbilar och som även söker en sommarsolig bil för strandnära utflykter. Eller andra soliga luftkylda folkisäventyr. Färg, utrustning och attityd, allt är rätt. Att vara en blandning av tyskt civilförsvar med Katastrophenschutz-status och orange cool entusiast-Folka är hårt. Stenhårt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  2011-06-08 
 • Avläst mätarställning
  48930 km 
 • Regnr
  RNY358 
 • Chassinummer
  1882001950 
 • Kw / hk
  36 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg, trygg och enkel. Motor och låda lirar ihop på bästa bubbla-vis. Den som kan sin 181:a vet alla möjligheter till frisk luft i olika steg med suffletten nedfälld, nedälld framruta och med några enkla handgrepp; bortmonterade dörrar.

 • Skick interiör:

  En interiör som är omöjlig att värja sig mot; de vinylklädda och spartanska framstolarna, de Kalifornien-flörtande träribborna på golvet, fällbara säten bak och i övrigt hela den avskalade charmen som är tydligt och klart närvarande med en knallorange touch.

 • Skick exteriör:

  Efter ett väl omhändertaget liv inom tyska civilförsvaret, men ändå med lite användingsspår, finns det några små lackbättringar exteriört. Dessa adderar en posiitv historik till det i övrigt mycket fina skicket.

 • Skick helhet:

  En bil i ett härligt officiellt tyskt originalskick med massor av tillbehör. Eller kör den som glad öppen färgklick i sommarlandskapet. Den klarar av båda de uppgifterna med beröm godkänt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-06-08
Ursprungsbesiktning: 2000-06-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2011-06-08 (780125) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Senast godkända besiktning: 2015-06-22
Besiktigad tom: Körförbud
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt
Telefon: +46 705 38 80 22
Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Bilweb Auction / Gigalub i Sandared

Shaun Major
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller
Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG