Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1303LS Cab 1600 — 1973

Samma ägare i 25 år, bara körd 11.000 mil. Proffsrenoverad på Orust motor för 15 år sedan och fortfarande i absolut toppskick. Påkostad klädsel på insidan och vassare motor väcker ha-begär.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"En bil i absolut toppskick. Fin lack och fräscha detaljer. Originalutförande på utsidan men lite vassare motor och stötdämpare. Omklädd invändigt. Stolar och dörrsidor omklädda av möbelmästare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
222 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12785
STENUNGSUND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
190 - 220 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"En bil i absolut toppskick. Fin lack och fräscha detaljer. Originalutförande på utsidan men lite vassare motor och stötdämpare. Omklädd invändigt. Stolar och dörrsidor omklädda av möbelmästare."

Beskrivning

Nuvarande ägare, som idag är pensionerad före detta verkstadsägare och VAG-meknaniker, köpte bilen privat 1994 och har haft den som finbil på somrarna sedan dess. De senaste åren har den bara körts till bilprovningen och på lite småturer. I början av 00-talet demoterades bilen och fick ny lack i originalkulör. Alla slitdelar och lister byttes mot nytt, original. 1600-motorn fick en annan vevaxel vilket ger 1,9 liters slagvolym och en effekt på runt 75 hk, jämfört med original på 50 Hkr.
Bilen är i superfint skick (se bilder). Inga skador eller anmärkningar. Helt nya däck har monterats i år och bilen går jättefint på vägen. Hastighetsmätaren bytt pga missljud. Att bilen bara gått 11000 mil kan dock att garanteras köparen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1979-07-18 
 • Avläst mätarställning
  109080 km 
 • Regnr
  KHY643 
 • Chassinummer
  1532317499 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  plysch 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går som en Porsche. Fint drag, bra bromsar och väghållning. Växellåda och koppling känns som nya.

 • Skick interiör:

  Smakfullt klädda säten och dörrsidor, av möbel-proffs (se bilder). Mycket fint tyg och välgjort. Lätt att återställa till original om man så önskar. Klädsel och dörrsidor finns att köpa i originalutförande hos exempelvis VW-custom i Helsingborg.

 • Skick exteriör:

  Toppskick, fin lack, fint krom och lister. Inga anmärkningar.

 • Skick helhet:

  En av de finare och bättre VW cabbar vi stött på genom åren. Tillfälle för den som vill ha en fin cab som man kan köra med dagligen på sommaren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-05-23
Ursprungsbesiktning: 1979-07-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-07-18
Senast godkända besiktning: 2019-08-23
Besiktigad tom: - 2021-08-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

1303 LS hette toppmodellen och exportmodellen av VW bubblan. Sista bubblan som byggdes i Tyskland och den mest påkostade. Byggdes bara 1973 -1975 och cabben fram till 1979, varav de sista åren bara för USA-marknaden.
1303 känner man igen på större bakljus och välvd framruta. När VW-Golfen kom 1974, blev den snabbt en storsäljare och 1303 kostade nästan lika mycket. Detta bidrog till att produktionen av den vanliga 1303 med tak upphörde 1975, men fick fortsätta som cabriolet några år till, tills även Golf kom i cabriolet-utförande. Idag är 1303 den mest eftertraktade VW cabben. Den är charmig, 4-sitsig och kul att köra.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Lennart Ström på telefon +46 705 24 94 10

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG