Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen 1303 S Cabriolet 1600 — 1975

Bilen renoverad för 8 år sedan, fortfarande lika fin. Trevlig att köra, pigg motor.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Påkostad renovering. Återställd till originalkulör, ny sufflett, ny klädsel, mattor, gummilister, stötfångare, däck med mera. Lite körd, sammanlagt cirka 11000 mil enl vår bedömning. Går fint i motor, bromsar och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12806
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1303 S Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Påkostad renovering. Återställd till originalkulör, ny sufflett, ny klädsel, mattor, gummilister, stötfångare, däck med mera. Lite körd, sammanlagt cirka 11000 mil enl vår bedömning. Går fint i motor, bromsar och växellåda."

Beskrivning

Denna bil har gått i Stockholm som ny och togs med ägaren till Belgien 1982 och tillbaka till Sverige igen 1985. Nuvarande ägare på Lidingö har haft bilen tillsammans med en kompis sedan 2012. När den köptes lackade den tillbaka till originalkulören, som den hade när den var ny. (I slutet av 1980-talet hade den lackats om utvändigt till röd kulör).
Bilen fick också ny sufflett, komplett och nya mattor, gummilister, däck och fälgar med mera. Bilen bara körd cirka 500 mil de senaste 8 åren. Nybesiktigad i våras och går mycket fint. Ligger bra på vägen, inga konstiga ljud eller vibrationer. Inga rostskador, ser mycket snygg ut, jättefin lack och inredning. Tillfälle för den som vill ha en fin VW-cab och njuta av i många år. 1975 var sista året de såldes i Sverige. Under auktionen finns bilen för visning och leverans i Göteborg. Några små anmärkningar finns, se nedan:

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1985-09-25 
 • Avläst mätarställning
  116240 km 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, nybesiktigad. Tankmätaren visar lite för mycket. Tripp/km-mätaren i hastighetsmätaren har stannat. Spolning på rutan på separat knapp. Stereon ej inkopplad, högtalare saknas.

 • Skick interiör:

  Mycket fin. Handtag till fällning av förar stol kärvar. Kapell till att täcka över suffletten när den är nedfälld saknas.

 • Skick exteriör:

  Något skav, stenskott och repa finns, inget iögonfallande.

 • Skick helhet:

  Hel och fin bil i mycket fint samlarskick. Jättefin att köra och mycket snygg att se på.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2012-05-06
Ursprungsbesiktning: 1985-11-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-09-25
Senast godkända besiktning: 2020-03-16
Besiktigad tom: - 2022-02-28
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

VW 1303, var höjdpunkten på utvecklingen av VW-bubblan som byggdes i 23 miljoner exemplar, fån 1937 till 2003. 1303 Modellen kom 1973 och var den mest påkostade och moderna. Den såldes i Sverige från 1973 till och med 1975. Det är den sista tysk-byggda bubblan av hösta kvalitet. cabroleten byggdes av företaget Karman, i Osnabruck och för den amerikanska marknaden ända till 1979. 1975 till 1979 års modeller känns igen på att blinkersen sitter i kofångaren fram och på kuggstångsstyrning, vilket gör att den känns mycket mer stabil på vägen. 1975 är bästa och mest attraktiva årsmodellen för samlare.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft
Telefon: +46 708 20 21 13
Mail: michael.luft@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG