Visa alla bilder

Lincoln Continental Mark V 6.6 V8 — 1978

Ovanliga och superlyxiga Diamond Jubilee Edition utförandet. Allt i fint orört originalskick. En riktigt häftig klassisk amerikanare.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Lyxig modell. Originalllack till största delen, motor på 6,6 liter. Bra originalbil som är i örört orenoverat toppskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12740
HÄRNÖSAND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Lyxig modell. Originalllack till största delen, motor på 6,6 liter. Bra originalbil som är i örört orenoverat toppskick."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen i Kalifornien 2013 av första ägaren. Bilen är kärnfrisk och har ingen rost. Diamond Jubilee modellen tillverkades endast under 1978 och är idag den mest eftertraktade av Mark V versionen. Mätarställning är ca 33000 miles eller 5280 mil. Detta är odokumenterat, men ändå troligt. Körupplevelsen är som en atlantångare på svenska smala vägar. Man gungar skönt fram. Bilen har körts omkring 50 mil de senaste 5 åren.

OBS! Ej testad/genomgången av Bilweb Auctions. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1978-06-01 
 • Avläst mätarställning
  52800 miles 
 • Regnr
  DWN299 
 • Chassinummer
  8Y89S941547 
 • Kw / hk
  134 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Original 400 motor på 6,6 liter och 182 hk i stort sett orört skick precis som med automatlådan. Hjul och bromsar är genomgångna. Ny insugspackning.

 • Skick interiör:

  Original med Diamond Jubilees puff-stoppade tyginredning (fanns bara på Diamond Jubilee samt Collectors Edition). Moon roof. Finns några skador i tyget på dörrarnas överkanter samt att det släpp i tyget på insidan vid operarutorna. Det följer dock med nytt originaltyg för att kunna klä om. I bagagerummet är det orört tyg i korrekt Diamond Jubilee inredning med verktygs-påse. Dock utan verktyg.

 • Skick exteriör:

  Originallack till 80%. Viss färgskillnad på de små ytor som är omlackerade. På vissa liggande ytor är lacken solblekt men original. Nuvarande ägare har valt att inte lacka om bilen då han tycker det känns roligare att ha den orörd.

 • Skick helhet:

  Bra originalbil i stort sett orörd och rostfri. Inget behöver åtgärdas de närmaste åren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-08-17
Ursprungsbesiktning: 2013-07-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-08-17 (780601) OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Senast godkända besiktning: 2018-06-11
Besiktigad tom: - 2020-06-30
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Det tillverkades endast 5159 exemplar av modellen under 1978. Då bara i två färger – Diamond Blue samt Jubilee Gold. Stötfångargummin samt grillen ska gå i samma färger som bilen. Inredningen fanns endast i tyg i det puff-rutiga utförandet som också återfanns i Collectors Edition. Klätt bagageutrymme är också specifikt för Diamond Jubilee-versionen samt Collectors Edition. Operarutorna har en diamant i texten Diamond Jubilee.
En grym samlarbil på bilträffar, som samtidigt är underbar för långfärder.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Lennart Ström på telefon +46 705 24 94 10

Hämtning skall ske senast fredagen den 3:e juli 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG