Visa alla bilder

Volkswagen 1200 "Herbie" — 1965

Äkta Herbiebil som ägts av Disneys reklambolag i Sverige. Iordninggjort som reklambil till senaste filmen som kom 2005. Undanställd av samlare 2008.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är snygg att se på och en fin modell av bubblan. Har dock stått i drygt 10 år varför den behöver en teknisk genomgång av bromsar och motorservice innan den kan användas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
66 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11846
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1200?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är snygg att se på och en fin modell av bubblan. Har dock stått i drygt 10 år varför den behöver en teknisk genomgång av bromsar och motorservice innan den kan användas."

Beskrivning

Bilen är svensksåld och av rätt Herbiegrå kulör. Den har soltak och ägts av Disnyes reklambolag, som köpte in och använde bilen 2005-2008 för reklam av filmen. Härefter fick en med arbetare köpa ut bilen och sedan har den mestadels stått avställd som samlarobjekt. Herbifilmerna har varit en stor internationell filmsucce och bidragit till att kulten runt VW-bubblan ökat och står sig än idag. VW-bubblor är idag jättepopulära över hela världen, som entusiastbilar och värdet på fina bilar ökar varje år.
Bilen är i normalt bruksskick, den har fått ett soltak (i originalutförande) inmonterat tidigare och ny lack 2005, samt Herbidekor. Den har stått sig bra i karossen. endast lite utrost i ett hörn på högerdörren nertill samt ytrost invändigt på golvet. Den är torr undertill med lite ytrost så en rostskyddsbehandling hade varit bra. Invändigt skull den behöva ett nytt innertak och ny överdrgsklädsel eller omklädning av säten, då dessa är slitna. Den funkar dock också, som hobbybil som den är. Tekniskt så behöver bromsarna repareras och motorn ses över samt nytt batteri då den stått still i cirka tio år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1964-10-23 
 • Avläst mätarställning
  74000 km 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körbar idag, men bör vara lätt att få igång efter service och bromsrep.
  Batteri saknas, motorn går på startgas.

 • Skick interiör:

  Slitna säten, mattor och innertak.

 • Skick exteriör:

  Fint skick, några små ytrostblåsor finns, se bild. Gummilister torra.

 • Skick helhet:

  Normalt välhållet skick som efter en teknisk översyn fungerar fint som hobbybil. Ser mkt bra ut. Fin modell.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-01-23
Ursprungsbesiktning: 1964-10-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-10-23
Besiktigad tom: 2008-09-30
Senast godkända besiktning: 2006-10-27
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

VW bubbla av 1965 års modell är en fin modell. Fortfarande den gamla stilen och bra 34 Hkr motor. Första året med lite större sidorutor. Denna bil har dessutom USA stötfångare och ögonlock. Herbidekoren är påklistrad och i fint skick.

Bilen var omskriven och med på omslaget till tidningen Klassiker i nr 4 2008 i stort reportage som gjordes då. Disneyfilmen som den gjorde reklam för hette "Herbie-fully loaded", på svenska Herbie Fulltankad.
Bilen och filmen fick stor uppmärksamhet under 2005-2007. Bilen väcker alltjämt uppmärksamhet och tummen upp vart man kommer. Allmänskicket i stort efter teknisk genomgång är bättre än normalt bruksskick, så bilen är väl värd att samla på och vårda. Och ha kul med!

En bra investering är den också, med tanke på att Disney varit ägare och använt bilen några år. Säljs nu direkt för en före detta Disney-filmproducent bosatt i Sverige, som haft bilen sedan 2008.
Denna bil finns att beskåda hos Mel`s Garage i Enköping. För öppettider se länken.
https://www.mels.se/garage/kontakta-oss/

Lagerort och visningsinfo

Denna bil finns att beskåda hos Mel`s Garage i Enköping. För öppettider se länken.
https://www.mels.se/garage/kontakta-oss/

Mail: johan.alander@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 80 91 17

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Johan Ålander på telefon +46 705 80 91 17 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG