Visa alla bilder

Ferrari Testarossa F12 V12 — 1990

Supersportbilarnas superikon i fint samlarskick. Med sina lika djärva som extrema Pininfarinalinjer och vassa mittmonterade V12 – drömbilen för en hel generation.

Shaun Major
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ett mycket fint exemplar av Maranellos tyngsta artilleri i kampen mot Lamborghini och Porsche. En av den moderna tidens mest åtråvärda sportbilsklassiker."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
924 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11891
MARK
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
1 000 - 1 500 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Värderingsman
Skicka meddelande

"Ett mycket fint exemplar av Maranellos tyngsta artilleri i kampen mot Lamborghini och Porsche. En av den moderna tidens mest åtråvärda sportbilsklassiker."

Skickbedömning (Betyg 1-5)

5
Skick tekniskt
5
Skick interiör
5
Skick exteriör
5
Skick helhet

Beskrivning

En välskött Testarossa som de senaste tre åren tillhört Sportbilsfondens förnäma samling av klassiska bilar. Med två lika fina Testarossa avyttrar man nu ett av exemplaren. Denna exklusiva sportbilsikon är i samlarskick och tål att jämföras med de få övriga som finns till salu på svenska marknaden. Just det här exemplaret såldes ny i Tyskland men har sedan länge funnits i Sverige. Och här har den brukats mycket sparsamt. I slutet av 2003 hade den gått 6 945 mil och nu visar mätaren 8 047.
Originallacken har klarat åren mycket väl, och är med sin finish att betrakta som en femma på en femgradig skala. De signifikanta gälarna med de tjocka dörrarna har som allt annat perfekta springor, och sammantaget tål hela bilen en noggrann närstudie – vilket är långt ifrån självklart när det kommer till sköra supersportbilar. Inredningen håller samma klass med osliten känsla ner på detaljnivå. Som sig bör gifter sig det ljusa lädret perfekt mot den röda originalkulören. Skicket är mycket gott, men värt att kommentera är att förarstolen tappat lite färg på ryggstödet mot insteget. I övrigt finns få spår av ålder. Mattorna är inte helt perfekta men skämmer definitivt inte. 
Instrumenteringen är ett barn av sin tid, med färddator och dold lucka för Alpine-stereon med sin fjärrkontroll. Likväl är detta klassisk klassisk Ferrari i varje tum – med den underbara originalratten från Momo och den välkända växelkulissen i aluminium. 
Framrutan har fått en spricka, rutan ska dock bytas innan leverans. Arbetet görs för övrigt av välkända Ferrarispecialisten Von Braun Sportscars, vilka också kommer att göra en grundservice med oljebyte, och byta kamremmar för att bilen ska vara redo att avnjutas av sin nya ägare. Bilen kommer att vara klar tre, fyra veckor efter auktionsfinalen.
Detta exemplar med chassinummer 038696 går mycket fint – och känns som den ska i såväl motor, växellåda och chassi!
Redan när Ferrari presenterade sin Testarossa 1984 fick den sin alldeles speciella plats i sportbilsvärlden, och blev för de allra flesta bara uppnåelig som plansch att sätta upp på väggen i pojkrummet. Eller, möjligen att drömma om efter något av de sena avsnitten av Miami Vice. Med namnet hämtat från 50-talets Ferrari F250 Testa Rossa var detta homage som hette duga. Moderna tiders Ferrari Testarossa med sina extrema linjer har idag goda förutsättningar att bli lika åtrådd av kommande generationer bilentusiaster. De som bara nöjer sig med det bästa! 

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-01-01 
 • Mätarställning
  80470 km 
 • Regnr
  TEE505 
 • Växellåda
  5-vxl 
 • Kw / hk
  295 / 396 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Röd 
 • Klädsel
  Läder 
 • Chassinummer
  038696 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 5

  Detta är en välskött Testarossa som de senaste tre åren tillhört Sportbilsfondens förnämliga samling av klassiska bilar. Nya kamremmar och oljeservice gjord inför försäljningen. Går mycket fint.

 • Skick interiör: Betyg 5

  Original skinn i ljust läder av mycket hög kvalitet. Höger stol mer eller mindre perfekt. Möjligen kan inredningen lyfta ytterligare något lite med en försiktig rengöring och insmörjning. Förarstolen i motsvarande skick, minus att skinnet tappat lite färg på ryggstödet mot insteget, se bild. Bör gå att åtgärda. I övrigt inga synliga skador i lädret. Mattorna är inte helt perfekta men inget som stör ögat. Man kan se en förslitning på förarsidan vid insteget och de lösa golvmattorna skulle inte rygga för en tvätt, även om de inte är störande smutsiga.
  Allt original, komplett och i prydligt välskött skick. Kringlan till original Momo-ratten visar på försiktiga spår av brukande. Fin osliten känsla i allt, i övrigt inte mycket att tillägga. 
  Ett klassiskt fel på Testarossa är att spaken till bagageutrymmet fram inte fungerar på grund av vajern. Som på många andra exemplar öppnas den främre huven temporärt med hjälp av en diskret vajer under instrumentpanelen.

 • Skick exteriör: Betyg 5

  För att vara en originallack på en nästan 30 år gammal bil, en femma på en skala i lika många steg. Väldigt blank och utan oxid – trots att den är röd. Något litet färgsläpp och mikroskopisk bubbla kring framför allt gälpartierna. Några mindre tvättrepor som troligen går att polera bort. En svårupptäckt centimeterlång spricka i bakre stötfångaren. Några små men oundvikliga stenskott i nosen. En pytteliten bit plast fattas på grillgallret i anslutning till motorhuven. Spricka i framrutan, rutan kommer att bytas av Ferrarispecialisten Von Braun Sportscars innan leverans. Några av fälgarna har en del spår av brukande. Spår efter rostangrepp på några hjulbultar. 50 procentiga däck. 

 • Skick helhet: Betyg 5

   I samlarskick. En mycket välskött originalbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-06-07
Ursprungsbesiktning: 2002-08-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2002-08-12 (900101)
Besiktigad tom: - 2018-07-31
Senast godkända besiktning: 2017-05-10
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2841 Kr
Antal ägare: 10
OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land

Ägarens kommentar

"En av Sportbilsfondens absoluta favoriter. Tillsammans med vår Merak och Pantera en av våra mest älskade som vi valt att visa upp på diverse utställningar."

Fakta om modellen

När Ferrari Testarossa visades för första gången 1984, på Paris Auto Show, så var det som efterträdare till Berlinetta Boxer. I fokus låg främst att ta upp tuffa kampen med Lamborghini Countach och Porsche 911 Turbo. Med sin extrema design av Pininfarina, med gälar längs hela sidan, blev Testarossa snart en het trendsetter och omgående själva definitionen för hur en modern supersportbil skulle se ut. 
Tekniskt vilade karossen på ett rörramschasssi och karossen var till stora delar gjord i aluminium. Det mittmotoriserade hjärtat bakom stolarna var Ferraris platta tolva på fem liter och fyrventilsteknik, växellådan i sin tur monterades snett under motorn. Fortfarande idag är Testarossa hiskeligt snabbt med sin toppfart på strax under 300 km/h, och noll till hundra på fem sekunder. 
1991 kom andra generationen Testarossa med bland annat ny front och högre effekt. 1995 var det dags för tredje generationen. Redan året efter lades dock modellen ner och ersattes av 550. Också det en fantastiskt bil – men inte en … Testarossa.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG