Visa alla bilder
Visa film

Cadillac Eldorado V8 5.4 Hydra-Matic — 1954

En klassisk och trevlig Cadillac Eldorado som tidigare har renoverats och har en underbar historia. Har tillbringat större delen av sitt liv i soliga Texas.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket snygg bil som går bra. Den har några kosmetiska anmärkningar men är fortfarande solid och iögonfallande. Samma svenska ägare sedan 2003."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
425 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11854
TIDAHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket snygg bil som går bra. Den har några kosmetiska anmärkningar men är fortfarande solid och iögonfallande. Samma svenska ägare sedan 2003."

Beskrivning

Eldorado i originalutförande med originalmotor och automatisk växellåda, inredning delvis omklädd i skinn i originalfärger, Eldoradon är omlackerad i original blå färg (Azure Blue) utvändigt och invändigt på 80-talet av dåvarande ägare. Få ägare i USA, original papper och kvitto från när bilen beställdes ny finns med. Bilen leverans 8 juni 1954 till Mrs K.C. Miller i Texas. Finns alla ägaruppgifter på ägare tills nuvarande ägare köpte bilen av Michael Martone 2003.
Nuvarande ägare är enda ägaren i Sverige och har haft Eldoradon i ca 15 år och den har varit i trafik hela tiden. Svenska Cadillac klubben besiktigade Eldoradon i maj 2004 och den värderades till 500 000kr.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  2004-04-20 
 • Avläst mätarställning
  16698 miles 
 • Kw / hk
  169 / 233 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Blå/Vit Läder 
 • Färg
  Azure Blue 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra motor och växellåda, lätt bensinlukt när tankarna är fulla. Ventilkåpspackningar behöver förmodligen bytas. Endast körd 200-300 sommarmil under de senaste 5 åren, alltid förvarad i varmgarage. Rekommenderar en service och inspektion av kylsystem innan man brukar den.

 • Skick interiör:

  Renoverad interiör. Fortfarande ren och snygg. Liten lackskada på instrumentbrädan. Fortfarande har den sitt ursprungliga och sällsynta Eldorado emblem.

 • Skick exteriör:

  Liten lackblåsa på under sidan av de främre vingarna, Repat hörn på främre stötfångare, kromet lyft på ovansidan av passagerardörrens fönsterram. Annars fin lack. Sufflett i bra skick.

 • Skick helhet:

  Sammantaget en mycket trevlig bil för att vara 63 år gammal, även med sina anmärkningar är den mycket bra,

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-04-20
Ursprungsbesiktning: 2004-04-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-04-20 (540101)
Besiktigad tom:
Senast godkända besiktning: 2016-06-07
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 5:e juli. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG