Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 220 SEB Cabriolet W111 — 1963

220 SEB Cabriolet i exceptionellt bra skick, med omfattande dokumentation och historia. Den har ägts av en engagerad Mercedes-entusiast. En av endast 2 729 som någonsin byggts vilket gör den till en sällsynt och mycket eftertraktad bil.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har noggrant underhållits av specialister, med vård från den välkända experten MB Classic i Kisa. Den medföljande mappen är full av dokumentation över allt arbete som utförts på bilen sedan 2004, med kvitton som totalt överstiger 200 000 SEK. Den fungerar utmärkt, startar lätt och går fint. Smidig manuell växellåda och bra bromsar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
735 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17311
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 220 SEB Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har noggrant underhållits av specialister, med vård från den välkända experten MB Classic i Kisa. Den medföljande mappen är full av dokumentation över allt arbete som utförts på bilen sedan 2004, med kvitton som totalt överstiger 200 000 SEK. Den fungerar utmärkt, startar lätt och går fint. Smidig manuell växellåda och bra bromsar."

Beskrivning

Denna bil importerades från Tyskland 1988 och har haft totalt fem ägare, inklusive den nuvarande. Den tredje ägaren köpte bilen 1996 och genomförde en fullständig renovering av kaross, motor och växellåda, allt utfört av specialister. Bilen blev omlackerad i sin ursprungliga färg 50 G vit, och renoveringen blev klar 1998.

Sedan dess har bilen ägts av Mercedes-entusiaster, nuvarande ägaren köpte bilen 2004. Bilen, som kärleksfullt kallas "Johanna," har hela tiden varit väl underhållen. Under de senaste 20 åren har omfattande arbete utförts för att kontinuerligt förbättra bilen. År 2016 monterades en ersättningsmotor och bakaxel och växellåda renoverades.

Listan över utfört arbete på denna bil är omfattande och väl dokumenterat. Den registrerade körsträckan var 50 020 km år 2004, och den visar för närvarande 75 520 km. Mätaren har troligen gått runt och vi uppskattar att den körsträckan är 175 520 km.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1963/1963 
  • Första registreringsdatum
    1998-04-09 
  • Avläst mätarställning
    75520 km 
  • Kw / hk
    88 / 120 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Läder 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen presterade mycket bra under provkörningen. Jag skulle dock rekommendera att justera bromsarna eftersom den inte har körts mycket under det senaste året.

    Noggrant servad och underhållen under de senaste 22 åren. Motorutrymmet är rent och välskött, och bilen har vackra hjul med glänsande navkapslar och bra däck.

  • Skick interiör:

    När du öppnar dörren möts du av vackert bevarade lädersäten, fina dörrpaneler och eleganta kromdetaljer. Instrumentbrädan, som är klädd i trä och läder, är fantastisk. Mätarna renoverades av en specialist 2016. Mattorna är i gott skick, även om det finns viss solblekning. Baksidan på förarsätet behöver justeras.

  • Skick exteriör:

    Bilen ser fantastisk ut med en rak, oskadad kaross och inga tecken på rost eller skador. Undersidan är ren och väl underhållen även om det finns ett litet område med rost runt den bakre högra tröskeln (se bild). Lacken är fin med endast några mindre stenskott, lackbättringar och en knappt märkbar mikroblåsa på bakre vänstra bakskärmen. Kromdetaljerna är fina.

  • Skick helhet:

    Denna bil är exceptionellt fin och har en omfattande väl dokumenterad historia.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-06-10
Ursprungsbesiktning: 1998-04-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-04-09
Senast godkända besiktning: 2017-05-26
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-10-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG