Visa alla bilder
Visa film

Volvo Duett 445 DH B4B Militär — 1955

Volvos Duett 445 DH i militärversion, är för många samlare en drömbil. Denna bilen har totalrenoverats och bl.a. varit publicerad i en artikel i tidningen Classic Motor.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En underbar bil, med diverse militärspecifik utrustning, såsom bl.a. en flygspaningslucka. Bilen startar direkt, har en väl fungerande motor, växellåda och drivlina, samt även väldigt bra bromsar. När man kör den märks det att den har blivit omsorgsfullt renoverad. Den är besiktigad och fortsättningsvis även besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15324
FILIPSTAD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
150 - 180 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En underbar bil, med diverse militärspecifik utrustning, såsom bl.a. en flygspaningslucka. Bilen startar direkt, har en väl fungerande motor, växellåda och drivlina, samt även väldigt bra bromsar. När man kör den märks det att den har blivit omsorgsfullt renoverad. Den är besiktigad och fortsättningsvis även besiktningsbefriad."

Beskrivning

Denna bilen har samma ägare som den Volvo Amazon (renoveringsprojektet) som vi just nu auktionerar ut i en annan auktion, på uppdrag av ägarens dödsbo. När han en gång o tiden köpte Duetten i Ystad, så var den som ett "Barnfind" i pågående förfall. Detta störde dock inte honom eftersom han har växt upp med att bl.a. bygga rallybilar och hade en stor mängd kunskap om gamla Volvobilar och samtidigt ett stort nätverk av Volvoentusiaster i sin bekantskapskrets. Bilen har renoverats från grunden, och både mekaniskt och fysiskt, och är den nu i ett utmärkt skick!
 
Renoveringen avslutades i början av 2020, varefter den nyregistrerades och besiktigades för resten av sin livstid. I april 2022 publicerade tidningen Classic Motor en detaljerad artikel om bilen, se fotografier. Vi bedömer det som nästintill omöjligt att hitta en sådan här bil, till salu idag.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
  2020-07-09 
 • Avläst mätarställning
  49081 km 
 • Regnr
  HDW78F 
 • Chassinummer
  5825 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 3 speed 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn, en B4B startar direkt, går perfekt och växlar lätt o mjukt. Bra bromsar. Denna bil har blivit ordentligt renoverad med både omsorg och stor noggrannhet på detaljer.

 • Skick interiör:

  Säten är arméstil, dvs. i grön vinyl som både är funktionella och snygga. Baksätet har en lite mörkare ton varför vi misstänker att det kan vara det ursprungliga baksätet. Nytt innertak, öppningsbar flygspaningslucka, bra gummimattor. Fin instrumentering och en instrumentbräda med flera autentiska och arméspecifika brytare och detaljer. Fällbart baksäte och bagagedel med träpanel och golvribbor.

 • Skick exteriör:

  Bilens kaross och chassi är helrenoverat. Vad som ser ut att vara ett skotthål i höger framskärm har troligtvis medvetet lämnats kvar vid renoveringen. Lackerad i ”Beckers 325, mattgrön” som är den färg som närmaste matchar den ursprungliga armégröna färgen.

 • Skick helhet:

  Denna bilen är ett måste för alla Volvo-entusiaster, olika museum eller samlare av militära fordon. Det kommer troligtvis att dröja mycket länge innan ett lika fint objekt, kan väntas komma ut till försäljning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-07-09
Ursprungsbesiktning: 2020-06-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-07-09
Senast godkända besiktning: 2020-06-10
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Filipstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG