Visa alla bilder
Visa film

Saab 96 GL Jubileum V4 Super — 1980

Bilsamlarens finbil som stått undanställd sedan 1998. Bara körd 8600 mil. Helt original, ingen rost, inga skador.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de sista V4:orna i sällsynt fint orört originalskick. Har stått i garage i 24 år. Nu uppstartad men ej servad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15340
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de sista V4:orna i sällsynt fint orört originalskick. Har stått i garage i 24 år. Nu uppstartad men ej servad."

Beskrivning

Jubileumsmodell, en av de 500 sista i s.k. "Run-Out" serien, när modellen upphörde i början av 1980. Alla dessa jubileumebilar hade samma blå metallic kulör, nr: 137B och klädsel CO8 samt Ronal alufälgar. Detta exemplar har chassinimmer 320 från slutet. Sista bilen som producerades hade ch nr. ....6002820. Denna har ....6002500.
Nuvarande ägare som haft bilen sedan 1987 säljer den av åldersskäl. Han slutade köra med den 1998 och sedan har den stått som prydnad i hans garage i nordöstra Skåne. Endast framtagen och uppstartad och varmkörd någon vacker sommardag under åren.
Bilen är helt original. Lacken är original liksom motor och inredning. Den har inga anmärkningsvärda skavanker eller rost. Den är helt enkelt sällsynt hel och fin. En polering och invändig rengöring är ock på sin plats. Då blir den i toppskick. Vi har startat upp den och provkört. Bilen behöver nytt batteri och motor och bromsservice. Däcken är från 1990-talet. Den har inte varit på bilprovningen sedan 1997.
Som kuriosa kan vi nämna att ägaren var stor Saab entusiast och hade en till, likadan bil, som stod på Saabmuseet sedan ny. Den hade gått 5 mil och inbringade 350.000 kr på vår auktion i november 2017.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-01-11 
 • Avläst mätarställning
  86300 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Ljusblåmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar men behöver service och batteri mm, efter 24 års stillestånd i bra garage.

 • Skick interiör:

  Hel och fin utan slitage. Behöver dock städas.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross och lack. Endast några obetydliga smårepor går att hitta. Rostskyddbehandlad.

 • Skick helhet:

  Sällsynt fint samlarskick. Två ägare varav den senaste sedan 1987. Tillfälle för kräsen Saabentusiast att köpa ett riktigt fint exemplar av Saabs coola kultbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1998-07-20
Ursprungsbesiktning: 1979-12-27 (regbes) (Ombes:19810428)
Datum i trafik första gången: 1980-01-11
Senast godkända besiktning: 1997-10-01
Besiktigad tom: 1999-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Byggd på Valmets fabrik i Finska Nystad. Saab 96 tillverkades mellan åren 1960 och 1980. V4-motorn introducerades i augusti 1966 som årsmodell 1967. Försäljningen av Saab 96 hade då börjat gå trögt eftersom köparna inte längre var lika intresserade av tvåtaktsmotorer. V4:an kom från Ford och väckte nytt liv i 96:an. Trots att den nya fyrtaktsmotorn bara vägde 50 kilo mer än den gamla tvåtaktaren, levererade den hela 50 procent mer kraft och gav 65 hästkrafter. Tvåtaktaren kom dock att leva kvar ytterligare två år parallellt med det nya motoralternativet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG