Visa alla bilder
Visa film

Opel Kadett 1900 Rallye — 1969

Rally Kadett i ett otroligt originalskick, aldrig svetsad eller lackad. Har bara haft två ägare sedan ny.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en Kadett i detta skick, bilen är helt orörd i karossen och endast väl servad mekaniskt. Går bra och behöver bara fortsatt omvårdnad för att bibehålla detta skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15328
VIMMERBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Kadett 1900 Rallye?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällan man ser en Kadett i detta skick, bilen är helt orörd i karossen och endast väl servad mekaniskt. Går bra och behöver bara fortsatt omvårdnad för att bibehålla detta skick."

Beskrivning

Denna Opel köptes ny den 21/5 1969 av en god vän till nuvarande ägare. Han var genom åren mycket rädd om bilen och noga med service och skötsel.

Bilen kördes fram till 1994 då han ställde av den och förvarade den i ett garage.

Där stod den till 2016 då nuvarande ägare köpte bilen och gjorde en service och genomgång. Våren 2017 besiktigades Opeln och har sedan dess använts sparsamt sommartid. Det blev ett skrivfel på mätarställningen vid besiktningen, det ska vara 50082 km ej mil, totalt har den idag rullat 151928 km.

Då det är nya projekt på gång i garaget så vill han sälja bilen till någon entusiast som vill fortsätta vårda den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-05-21 
 • Avläst mätarställning
  151928 Km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går utmärkt i maskin, bromsar och övrig utrustning fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Original inredning i mycket fint skick med få bruksspår. Reccarostolar beställdes och monterades direkt på fabrik innan leverans.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett fint skick, endast en skada på vänster sida under bakfönstret samt en bättring på ovansidan vänster framskärm. Små bättringar av stenskott o dyl. finns. Krom, däck och fälgar utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En bil som klarat sig fantastiskt fin i mer än 50 år och har kvar sin originallack med fin patina. Körklar bil som väcker uppmärksamhet i entusiast kretsar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-06-14
Ursprungsbesiktning: 1969-05-21 (regbes) (Ombes:19750523)
Datum i trafik första gången: 1969-05-21
Senast godkända besiktning: 2017-06-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Opels Kadett B släpptes 1966 och hade då växt i alla ledder, men byggde i huvudsak på samma teknik som föregångaren. Alla Kadett B hade transversalfjäder fram, 1966 och 1967 års modeller hade bladfjädrar bak, 1968 till 1973 års modell var utrustad med spiralfjädrar, förutom Caravan som fick behålla bladfjädrarna. En udda version kallades Olympia, och var en lite lyxigare version än Kadett, men förutom utsmyckning och motorer, var den identisk med Kadett. Större motorer kom också. Standard var nu 1100, men även 1500, 1700 och senare kom även 1900 cc i den populära Rally-Kadett versionen. Den stora motorn på 90 hästar, gav Rally-Kadetten god prestanda, och de användes flitigt i motortävlingar och med stora framgångar.

I Sverige blev Opels Rallye version genast en framgångssaga. Med SM-segrar i både Grupp 1 och 2. I 1970 års RAC-Rally kom Opels Rally Kadett tvåa, trea och fyra, med ett maffigt Opel-team bestående av svenskarna Bus-Ove Eriksson, Lillebror Nasenius och Janne ”Satan” Henriksson i spetsen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vimmerby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG