Visa alla bilder

Mercedes-Benz E 200 Kompressor Elegance — 2001

Trevlig youngtimer som fyllt 20 år. Ovanligt bra skick på kaross och inredning, men motorn startar ej. Säljs av åldersskäl och har ej körts sedan 2018.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Behöver startservice, motorn tänder men startar ej. Dåligt batteri och punktering på ett hjul."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15338
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
35 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Behöver startservice, motorn tänder men startar ej. Dåligt batteri och punktering på ett hjul."

Beskrivning

Bilen har ingått i en bilsamling i nordöstra Skåne. Säljs för ägaren som haft bilen sedan 2009, men ej kört efter 2018. Endast tre ägare.
Bilen ger ett ovanligt välvårdat och fräscht intryck. Inga anmärkningsvärda skador eller rostangrepp, varken utsidan eller insidan. Bilen behöver dock komma till verkstad för startservice och teknisk koll. Härefter är det dags för kontrollbesiktning på bilprovningen.
Trevlig mellan stor Mercedes-modell med pigg 4 cylindrig kompressormatad motor på 163 hkr. Modellen (W210) byggdes från 1996 fram till 2002 och kom med en face-lift hösten 1999. Aktuell bil är av sista årsmodellen. Modellen vann utmärkelsen "Import var of the Year", i USA 1996.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  2001/2001 
 • Första registreringsdatum
  2001-04-06 
 • Avläst mätarställning
  145760km 
 • Regnr
  SDP423 
 • Chassinummer
  WDB2100481B288134 
 • Kw / hk
  120 / 163 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Blågrönmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ser bra ut i alla detaljer men behöver nytt batteri och startservice. motorn går runt men tänder inte. Ej körd efter 2018.

 • Skick interiör:

  Hel och snygg inredning utan slitage. Behöver dock dammsugas och torkas av.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross och lack, utan särskilda anmärkningar.

 • Skick helhet:

  Mycket bra helhetsintryck. Efter en service och uppstart får man en riktigt fin Mercedes som funkar både som hobbybil och vardagsbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-11-25
Ursprungsbesiktning: 2000-06-30 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2001-04-06
Senast godkända besiktning: 2017-06-26
Besiktigad tom: 2018-07-31
Årsskatt: 3132 Kr
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG