Visa alla bilder

Mercedes-Benz 350 SLC 3.5 V8 — 1972

Snygg Mercedes coupé i fint användarvänligt skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går bra men behöver lite omvårdnad både i och utvändigt för att bli i toppskick. Besiktigad för alltid och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
51 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15297
VÄXJÖ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen går bra men behöver lite omvårdnad både i och utvändigt för att bli i toppskick. Besiktigad för alltid och körklar."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 2016, då hade den varit avställd i ett 15-tal år.

Den var då i ett bra brukskick och han har behållit bilen i detta skick samt gjort en stor service och bytt mycket delar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1981-07-16 
 • Avläst mätarställning
  181024 Km 
 • Regnr
  KBO073 
 • Chassinummer
  10702310000941 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är servad och mekaniskt genomgången, fungerar utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i fint och oskadat skick, innertak saknas men finns att skaffa till en rimlig kostnad.

 • Skick exteriör:

  Bra lack men det finns ett fåtal rostblåsor på några ställen bland annat framskärmarna. Kromet har angrepp på stötfångarna. Bra däck och fälgar.

 • Skick helhet:

  Tillfälle att skaffa en komfortabel entusiastbil som hänger med fint i dagens trafik rytm.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-01-20
Ursprungsbesiktning: 1981-07-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1981-07-16
Senast godkända besiktning: 2021-05-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud:Nej
Antal ägare: 7

Ägarens kommentar

Besiktningsbefriad. Mycket nytt och bytt senaste åren. Finns enstaka rostbubblor och avgassystemet slår ibland emot karossen, innertak saknas. Bilen skäms inte för sig på en bilträff men är inte strikt original.

Fakta om modellen

Mercedes SLC-modell kom 1971 och byggdes till 1981. Detta var Mercedes moderna lyxcoupé med längre chassi än cabrioletversionen SL som faktiskt byggdes ända till 1989.

Jämfört med SL hade SLC ett litet baksäte och var 2+2 sitsig. SLC byggdes i en förhållandevis liten serie, 60 000 exemplar – att jämföra med SL som byggdes i 260 000 exemplar.

Idag är R107 och C107 mycket attraktiva samlarbilar som börjar bli ovanliga.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Växjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG