Visa alla bilder

Citroën GSA X1 — 1983

Åttiotalsfuturism där det udda är normalt - Citroën GSA i ett gott bruksskick

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket välbevarad originalbil som går fint."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
32 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15312
HISINGS BACKA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën GSA X1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket välbevarad originalbil som går fint."

Beskrivning

Svensksåld GSA X1 med drygt 11000 mil på mätaren och i det närmaste helt rostfri. X1 var den lite sportigare varianten av GSA med bland annat 65 hästars motor, lättmetallfälgar, andra säten, varvräknare och 5-växlad låda.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-07-06 
 • Avläst mätarställning
  114360 km 
 • Kw / hk
  47 / 64 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och känns riktigt pigg. Lika pigg och direkt är den i bromsarna. Gashydrauliken ger unika köregenskaper och fungerar tillfredsställande. Motorrummet fint och i princip helt orört inklusive original reservhjul som på dessa huserar under motorhuven. Bilen har stått en period och lite droppar från hydraulik syns undertill, troligen från pumpen. En översyn av klockor och pump och motorkuddar kan vara på sin plats för att få den mjuk och fin igen.

  På insidan fungerar instrument och reglage som de skall förutom varvräknaren. Trots det här var en toppmodell är utrustningen ganska sparsmakad. Inget styrservo eller vidare elektrisk utrustning finns. Värme och ventilation fungerar ypperligt bra.

 • Skick interiör:

  Om man sliter blicken från den originella instrumenteringen så är interiören i rätt gott skick. Mittkonsolen ser skavd ut men beror inte så mycket på användande som på plastens ursprungliga kvalitet. Klädseln är väldigt tunn i dessa och fått ett par små hål (se bilder) Innertak utan anmärkning och golvmatta mycket fin likaså dörrsidor.

 • Skick exteriör:

  Originallack, men troligen delvis omlackerad. Har allmänt stått sig bra, här finns lite stenskott och små blåsor främst på en dörr och baklucka men inget onormalt eller alarmerande. Gummidetaljer i rätt gott skick och grått är ursprungskulör på de flesta av dessa och är gott skick med lite färgvariation av ålder , ingen onormalt. Någon sidolist har blivit limmad och ena spoilern eller vad man skall kalla det höger fram saknas

  Lättmetallfälgar i fint skick med ytterst lite skav på någon. Skodda med korrekta Michelin ZXZ däck.

  Undertill ser det mycket fint ut. Den känsliga skarven mellan fram och bakgolv har svetsats upp någon gång. Bakre avgassystem bytt, främre har en liten lapp på högra främre röret.

 • Skick helhet:

  Det skall nämnas att de här bilarna var extremt rostbenägna. Så en GSA i det här fina, närmast orörda skicket är något väldigt ovanligt idag. Ett lagom bruksskick med massor av körglädje.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-06-23
Ursprungsbesiktning: 1982-12-14 (typbes) (Ombes:20160713)
Datum i trafik första gången: 1983-07-06
Senast godkända besiktning: 2018-06-13
Besiktigad tom: 2020-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hisings Backa

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG