Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo GTV 2.0 TB — 1999

Välhållen originalbil och nöjesmaskin i mycket fint skick. En ägare sedan ny.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En härlig Alfa-Romeo i mycket fint och tight originalskick. Med ett leende på läpparna gasar man iväg och färden är ett rent nöje. Den röda skinninredningen får vem som helst på gott humör och färgkombinationen med silvermetallic känns så rätt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15302
DANDERYD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En härlig Alfa-Romeo i mycket fint och tight originalskick. Med ett leende på läpparna gasar man iväg och färden är ett rent nöje. Den röda skinninredningen får vem som helst på gott humör och färgkombinationen med silvermetallic känns så rätt."

Beskrivning

En svensk familj bosatta utomlands köpte den här, för Sverige unika bil med lilla V6:an om 2,0L och Turbo, innan de flyttade hem till Sverige igen. Det är en påkostad version med Lusso-utrustning, såsom: Elektriska fönsterhissar, Fjärrlås, El-speglar, 16 Tum fälgar, AC, Läderklädsel från Momo, Airbags, ABS-bromsar samt utökat skinn, metalliclack samt Alfa-Romeos original radio/kassett. Den är sedan inköpet entusiastkörd och mycket välhållen. All dokumentation från ny till dags datum medföljer. Fabrikshandlingar från Alfa-Romeo, köpehandlingar, importhandlingar, servicekvitton och besiktningspapper etc. Dessutom är samtliga instruktions- och serviceböcker med samt samtliga nycklar och koder.

Till bilen medföljer 4 dubbade vinterdäck på aluminiumfälgar, mycket sparsamt använda.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  2001-02-21 
 • Avläst mätarställning
  87690 km 
 • Regnr
  RYP895 
 • Chassinummer
  ZAR91600006056926 
 • Kw / hk
  148 / 201 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 växlad 
 • Klädsel
  Helskinn 
 • Färg
  Silvergrå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt fungerar och känns väl omhändertaget, pigg motor, tight i chassi och i detaljer. Ordentligt rostskyddsbehandlad i Sverige. Service och kamremsbyten gjorda enligt rekommendationer, primärt hos AR-bil.

 • Skick interiör:

  Stolar, dörrsidor, mattor och det ljusa taket efter faceliften, är i kanonskick. Finns en liten skada på dörrsidan vänster nertill på förarsidan, spännet från säkerhetsbältet kom i kläm, bör vara lätt att åtgärda. Skinnet kontinuerligt insmort varje år.

 • Skick exteriör:

  Lackering, glas, fälgar och däck i välskött fint skick. En knappt synbar bula på taket, "fallfrukt"? Mr Cap-behandlad.

 • Skick helhet:

  Det syns och känns, att den här vagnen har fått entusiastens uppmärksamhet från första stund. Bilen är använd som nöjesmaskin och välskött i detaljer och helhet. En Alfa-Romeo att fortsätta vårda och njuta av. En Youngtimer och klassiker från en klassiskt bilmärke med massor av körglädje och attityd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-08-09
Ursprungsbesiktning: 2000-11-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-02-21
Senast godkända besiktning: 2022-05-13
Besiktigad tom: 2023-07-31
Årsskatt: 2413 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Alfa-Romeo är ju som bekant ett klassiskt Italienskt bilmärke, som var igång redan 1910 i Milano. Idag har de huvudkontor i Turin och ingår i koncernen Stellantis.

Märket har genom åren haft en brokig historia, trots detta har de lanserat mängder av klassiska bilar, inte minst med sportiga ambitioner och attribut.

Modell GTV har funnits i utbudet i tidigare modeller, typ Alfetta men till årsmodell 1995 kom en färsk modell i en kilformad variant, design Pininfarina. Den öppna versionen kallades Spider.

De fanns i olika motorversioner från fyror om 1,8L till V6 maskiner om 3,2 L. I Sverige var det primärt Twin Spark-motorerna om fyra cylindrar och 2,0L samt V6:an om 3,0L som såldes. Det var pigga vagnar med mycket fina vägegenskaper, inte minst beroende på ett nytt multi-link system för bakvagnen. Det togs också fram en mindre V6:a om 2,0 L med ett Garrett turboaggregat främst för den Italienska marknaden, där skattelagstiftning var till fördel för bilar med max 2,0L. Erbjöds åren 1995-2001. Modell GTV tillverkades av Alfa Romeo i Milano de första åren men från 2000 tillverkades de av Pininfarina i Turin.

De gjordes mindre uppdateringar kontinuerligt men i maj 1998 kom en första mer markant facelift, Phase 2, med framför allt uppgradering av interiören. Senare 2003 kom en facelift, Phase 3, med ny grill och andra exteriöra förändringar samt nya motorer. År 2004 var det över men bilar såldes till och med som årsmodell 2006.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Danderyd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-10-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG