Visa alla bilder

Volvo P1800 Jensen B18 — 1961

Det här är en av de press- och provkörningsbilar som Volvo använde sig av vid introduktionen på våren 1961, registreringsnummer OA27002 och chassinummer 52. Idag är bilen ett bilhistoriskt viktigt helrenoveringsobjekt med en underhållande dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rejält rostig, rålackad och ståendes i en lada se'n 1976. Ett omfattande, men attraktivt och intressant renoveringsobjekt för Volvo-entusiaster och dito samlare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14021
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rejält rostig, rålackad och ståendes i en lada se'n 1976. Ett omfattande, men attraktivt och intressant renoveringsobjekt för Volvo-entusiaster och dito samlare."

Beskrivning

När Volvo 1961 introducerade den nya sportbilen P1800 för en förväntansfull bransch och presumtiva kunder gjordes det olika pressevent vid restaurangen Fars Hatt vid fästningen i Kungälv. Det här exemplaret med chassinummer 52 och registreringsnummmer OA27002 var tillsammans några andra exemplar just de som användes av Volvo för utställning och testkörningar, även efter eventen vid Fars Hatt. Efter den tjänstgöringen slussades bilarna ut till återförsäljare och såldes till förväntansfulla kunder. Chassinummer 52 brukades flitigt under några år och den nuvarande ägaren ställde in bilen i en lada 1976 med ambitionen att renovera. Andra prioriteringar gjorde att den stod kvar i förvaringen och nu säljs bilen på uppdrag av ett dödsbo. Chassinummer 52 med registreringsnummer OA27002 och därefter DNJ383 (bilen är avregistrerad, det är en BMW som har det numret idag) har alltså inte sett dagsljuset se'n 1976. Bilen är försiktigt tvättad exteriört.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-05-02 
 • Avläst mätarställning
  11414 km 
 • Kw / hk
  73 / 100 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Original röd blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är av naturliga skäl inte startad, med bilen följer ett par extra motorer, en växellåda, grenrör, förgasare och något bromsok. En av motorerna har den för modellen specifika oljekylaren och på den motorn kan man utläsa ett nummer, 416. Det är enligt Volvos arkiv den fabriksmonterade originalmotorn, matching numbers, helt enkelt! Motorn som sitter i nu har inte den specifika oljekylaren.

 • Skick interiör:

  Originalinredning enligt uppgift, men sliten och smutsig.

 • Skick exteriör:

  Under den blåa och bodycoatsliknande svarta lacken går det att skönja den originalröda kulören. I övrigt är det en rostangripen kaross i stort sett överallt. Några detaljer är ersatta av nyare grejor, till exempel grill och ventilationsgaller, och även fälgarna.

 • Skick helhet:

  En Jensen-byggd tidig P1800 med en för modellen signifikativ och intressant proveniens i ett helrenoveringsbehövande skick. Eller kanske som en installation på ett museum över en nationell bilindustrihistorisk stor händelse.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG