Visa alla bilder
Visa film

Porsche 930 Turbo — 1978

Rejält påkostat Porsche-bygge med en rejsig potential för alla snabba aktiviteter, främst på racerbanan. Uppdaterad, förfinad och prestandapreparerad utan någon större tanke på budget.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Många prestandadelar som inte syns, och bilen är en körupplevelse som gör sig bäst om man har erfarenhet från andra tävlingsfordon."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
755 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13966
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Många prestandadelar som inte syns, och bilen är en körupplevelse som gör sig bäst om man har erfarenhet från andra tävlingsfordon."

Beskrivning

I dokumentet nedan redogör den nuvarande ägaren för sin resa med bilen se'n köpet 2004. I de kommentarerna finns också alla tekniska specifikationer, tabeller och liknande att studera för de inbitna.
Ägaren blev enligt egen uppgift inspirerad till det här bygget när han såg ett reportage där övertecknad körde Jocke Qvarnströms vilda 911 som också baserades på en äldre sjuttiotalsmodell.

Ladda ner specifikation och historia som en pdf-fil: Klicka här!

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1980-09-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  221 / 300 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Listan på motorns konfigurationer, delar och effektkurva kan studeras nedan i "Ägarens kommentarer". Körmässigt är det mycket effekt "on tap", kopplingen kräver ett bestämt men delikat handlag som på vilken avancerad tävlingsbil som helst. Lådan är en race-modifierad original 4-växlad med en original hög utväxling, "olaglig redan på ettan" som texten löd i tidningen Teknikens Värld vid en provkörning av en ny 911 Turbo på det sena 70-talet. Laddluftkylarens utseende behöver lite kärlek.

 • Skick interiör:

  Spartansk och lite ruffig inredning, äldre mattor och Momo skalstolar, men high-tech dörrsidor i form av kolfiber och klassisk dörrstängningsstropp från Porsches RS och GT-modeller. Växelspaksarrangemanget är påkostat och avskalat. De svetsade fästena för burbågen är blottade och ytrostiga, de behöver bearbetning.

 • Skick exteriör:

  Snygg silverkulör med någon spricka i plasten på den bakre stötfångaren. Aggressiv framtoning med en vinge från en 3,8 RSR och en allmän stance som utstrålar mycket styrka.

 • Skick helhet:

  Ett genomfört och tokroligt Porscheprojekt i ett skönt användarvänligt skick – om du gillar rejsiga kopplingar, vill säga. Och det är trots allt bara en tränings- och vanefråga. Bilen är dessutom nybesiktigad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-08-10
Ursprungsbesiktning: 1980-09-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-09-01
Senast godkända besiktning: 2021-08-31
Besiktigad tom: - 2023-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG