Visa alla bilder

Opel Kadett Rallye Soltak 1900cc — 1969

En mycket ovanlig Opel Rallye Kadett med fabriksmonterad sollucka. Nuvarande ägares far köpte bilen ny hos Biva i Hammarby/Stockholm.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En drygt 50 år gammal i Opel i ett ovanligt bra bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
110 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13952
TUNGELSTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Kadett Rallye Soltak?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En drygt 50 år gammal i Opel i ett ovanligt bra bruksskick."

Beskrivning

Denna Opel Rallye Kadett var svårsåld som ny då ingen rallyåkare ville ha en bil med den extra tyngd och svåriktade tak som en bil med en mycket ovanlig, original taklucka innebar. Nuvarande ägares far köpte dock bilen då han såg fördelarna med den öppningsbara solluckan. Efter några månader började sonen mer och mer använda bilen och några år senare skrevs den över på honom. Rallye Kadetten användes som bruksbil in på 1980-talet. I slutet av detta byttes framskärmar och tröskellådor. Bilen lackades därefter om i originalkulören samt genomgick en noggrann rostskyddsbehandling. Den har efter detta bara använts som hobbyfordon för nöjesturer och träffar. Bilen har i perioder varit garagerad då den inte använts och andra fordon nyttjats..
Det medföljer fyra fälgar med äldre sommardäck samt tre fälgar som använts till vinterdäck. Två stycken runda original extraljus i bra skick medföljer. Det finns inga extrahål upptagna för högtalare i dörrar eller hatthylla ej heller för radio i instrumentpanelen.
Rallye Kadetten är besiktigad och körklar. Eftersom bilen brukats mycket lite på senare år kan den behöva en service.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-08-07 
 • Avläst mätarställning
  18950 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Guld 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra bruksskick. Bensinmätaren fungerar ej. Värmereglaget kärvar.

 • Skick interiör:

  Bra skick. Liten skada på förarstolens yttre sida.

 • Skick exteriör:

  Bra bruksskick. Det saknas några kromlister runt hjulhus samt några Rallye Kadett märken. De blev stulna vid ett inbrott i garaget efter att bilen lackades om i slutet på 1980-talet. Bubblor i lacken på taket bakom solluckan samt på något annat ställe.

 • Skick helhet:

  En ovanlig Rallye Kadett i ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1991-06-28 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1969-08-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1969-08-07
Senast godkända besiktning: 2018-06-11
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Opel Kadett B kom 1966 och byggdes fram till 1973. Baserades i huvudsak på samma teknik som föregångaren men var lite större, med mer elegant kaross. Fanns i sedan- och coupe´modell samt kombi som kallades Caravan En udda version kallades Olympia, och var en lite lyxigare version än Kadett, men förutom utsmyckning och motorer, var den identisk med Kadett. Större motorer kom också, standard var nu 1100, men även 1500, 1700 och senare kom 1900 cc i den populära Rallye-Kadett (Coupé), och Kadett Sport (Sedan). Den stora motorn på 90 DIN hk, gav Rallye-Kadett och Kadett Sport goda prestanda, och de användes flitigt i motortävlingar, med stora framgångar. Sporrade av detta, byggde Opel en ännu starkare Rallye-Kadett, med 1900 cc motorn trimmad till 106 DIN hk. Denna version fick tillnamnet "Sprint", i likhet med den större Rekord när denna var försedd med den trimmade motorn.
1100S motorn var 10 Hkr starkare än grundversionen. Coupémodellen är den mest eftertraktade och idag mycket ovanlig då dessa bilar slets ut som bruksbilar och rostade en hel del.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Tungelsta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG