Visa alla bilder

Mercedes-Benz 230 SL Pagoda — 1967

Nybesiktigad Pagoda i fint brukskick. Eftertraktad modell av många samlare.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin bruksbil. Ingen rost. Skicket tyder på att mätaren bara slagit runt en gång och att bilen gått drygt 17 000 mil"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
480 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14003
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin bruksbil. Ingen rost. Skicket tyder på att mätaren bara slagit runt en gång och att bilen gått drygt 17 000 mil"

Beskrivning

Bilen har bara haft tre ägare genom alla år.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1977-04-05 
 • Avläst mätarställning
  70350 km 
 • Kw / hk
  110 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Brunt skinn 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nybesiktigad. Motorn spinner fint. Bromsar tar bra och jämnt. Allt fungerar som det skall. Suflett i bra skick.

 • Skick interiör:

  Nersuttna säten och slitet läder med flera sömmar som är spruckna. Måste sys av sadelmakare för att bli fint. I övrig fina mattor och alla detaljer i gott skick.
  Bränslemätaren ur funktion,men lampan tänds när nivån är låg.

 • Skick exteriör:

  Ingen rost. Något stenskott.

 • Skick helhet:

  Fint original helhetsskick. Endast klädseln kräver omvårdnad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-02-15
Ursprungsbesiktning: 1977-04-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-04-05
Senast godkända besiktning: 2021-08-24
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Med formgivning av legendariske Paul Bracq och grundteknik från fenmodellen blev resultatet mycket lyckat för Pagodan – eller W113 som den heter på Mercedesspråk.
Motorn hade sin grund i den vanliga till sedanmodellen och ihop med pendelaxlar bak hade man skapat en sportbil som var betydligt sportigare än tidigare generationen SL. Detta var en modern, snabb och högklassig touring för två.
Under modellens levnad mellan 1963 och 1971 kom flera motorstorlekar. Av dem brukar 230SL sägas vara den spänstigaste. 230SL presenterades på Genevésalongen 1963 och tre år senare kom den med femväxlad låda som tillval.
I december samma år inleddes sedan tillverkningen av 250SL som idag räknas som den ovanligaste Pagodan. 1967 kunde man som tillval köpa SL med nya karossvarianten hardtop, med två extrasäten bak istället för sufflett. Året efter ersättes 250 av 280 – som blev den mest tillverkade.
1971 rullade sista Pagodan ur fabriken. Då hade det tillverkats sammanlagt 48 912 stycken.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG