Visa alla bilder

Citroën Traction Avant B15 Six — 1950

En klassisk Traction Avant, här med en rak sexcylindrig motor, i mycket bra renoverat skick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En B15 som både ser bra ut och går bra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
262 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14018
ÖSTERFÄRNEBO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Citroën Traction Avant B15 Six?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En B15 som både ser bra ut och går bra."

Beskrivning

En sexcylindrig Citroën Traction Avant som kallades B15 till skillnad mot sitt mindre syskon med en fyrcylindrig motor som gick under benämningen B11 i Sverige. Detta är en äldre renovering som fortfarande håller god klass. Kulören är ej original men passar modellen utmärkt. Den går bra och känns kraftfull med sitt sköna lågtonade sexcylindriga muller. Bilen är i ett verkligt gott skick men med en lackskada på höger bakskärm. Baksätet är mycket rymligt och bekvämt. Även i framsätet sitter man bekvämt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1975-06-10 
 • Avläst mätarställning
  25826 km 
 • Kw / hk
  57 / 77 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Brun/beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Lackskada höger bakskärm.

 • Skick helhet:

  En Citroën B15 i ett mycket bra skick. Ej originalkulör.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-06-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1975-06-10 (regbes) (Ombes:19920716
Datum i trafik första gången: 1975-06-10
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Det finns några bilar som satt avtryck i historien – och Citroën Traction Avant är en av dem. Modellen som var Citroëns första framhjulsdrivna tillverkades mellan 1934 och 1957. Bäst sålde fyrcylindriga B11 men den fanns även som sexcylindrig B15. Genom åren tillverkades den i en rad generationer men grundtekniken med självbärande helsvetsad kaross utan ram, framhjulsdrift och hydrauliska bromsar fanns med hela vägen.
B11 fanns dels som vanlig Berline, som Cabriolet, niositsig Familiale och transportbilen Commerciale. B15 med den större motorn såldes dock bara som Berline och Familiale. På slutet, strax innan presentationen av DS tillverkades en kort serie med gashydraulisk fjädring bak.
Samtliga hade toppventilsmotor med lösa foder. Från början låg effekten på 34 hk men växte sakta men säkert, och i mars 1939 höjdes den till 56 hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Österfärnebo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG