Visa alla bilder

Citroën B11 DS-motor — 1951

En Citroën B11 i ett bruksskick med en starkare motor och lite andra modifieringar för att den ska bli mer bruksvänlig.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En bra bil i grunden som i ett äldre modifierat bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13944
HORNDAL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
95 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En bra bil i grunden som i ett äldre modifierat bruksskick."

Beskrivning

En bruksvänlig B11 med bl.a. extra monterat värmepaket, 12-volts uttag, Citroën BX stolar. Extra blinkers har monterats för extra säkerhet. Gula lampor i huvudstrålkastarna samt gula extraljus är monterade. Öppningsbar vindruta finns för att få in friskluft varma dagar.

Denna B11 har en tidig Citroën DS motor. Den har också en något nyare växellåda som har bättre utväxling för dagens vägar och trafik. Förra ägaren behöll bilen i 49 år.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  1973-06-04 
 • Avläst mätarställning
  79640 km 
 • Regnr
  DWP426 
 • Chassinummer
  559266 
 • Kw / hk
  42 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/3-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vinröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra brukskskick. Utbytt motor till en något senare från den Citroen D-modell. Samma motortyp satt enligt uppgift i de sena B11:orna.

 • Skick interiör:

  Bruksskick med Citroen BX stolar för bättre komfort. Originalstolarna medföljer. Några extra knappar och mätare. Fuktränder på dörrinsidorna och på baksätet.

 • Skick exteriör:

  Bruksskick med lite skrap och skav. Några mindre bubblor i lacken som är en gammal garagelack.

 • Skick helhet:

  En bil som aldrig har varit dålig men som brukats och modifierats för bättre komfort och prestanda.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1991-04-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1973-06-04 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1973-06-04
Senast godkända besiktning: 2017-05-19
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Det finns några bilar som satt avtryck i historien – och Citroën Traction Avant är en av dem. Modellen som var Citroëns första framhjulsdrivna tillverkades mellan 1934 och 1957. Bäst sålde fyrcylindriga B11 men den fanns även som sexcylindrig B15. Genom åren tillverkades den i en rad generationer men grundtekniken med självbärande helsvetsad kaross utan ram, framhjulsdrift och hydrauliska bromsar fanns med hela vägen.
B11 fanns dels som vanlig Berline, som Cabriolet, niositsig Familiale och transportbilen Commerciale. B15 med den större motorn såldes dock bara som Berline och Familiale. På slutet, strax innan presentationen av DS tillverkades en kort serie med gashydraulisk fjädring bak.
Samtliga hade toppventilsmotor med lösa foder. Från början låg effekten på 34 hk men växte sakta men säkert, och i mars 1939 höjdes den till 56 hk.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Horndal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG