Visa alla bilder
Visa film

Chevrolet Camaro SS V8 327ci — 1968

Klassisk Sport Coupé i absolut toppskick.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen är renoverad till absolut högsta klass och har sedan dess använts sparsamt. Jag ser inget man behöver göra på bilen utan bara sköta löpande underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
365 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14043
ANDERSLÖV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
400 - 450 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Bilen är renoverad till absolut högsta klass och har sedan dess använts sparsamt. Jag ser inget man behöver göra på bilen utan bara sköta löpande underhåll."

Beskrivning

Detta är historien om bilen innan den kom till Sverige:
Ron Starr växte upp i New York, gick med i militären 1958 och var stationerad i Kalifornien. Han flyttade aldrig från Kalifornien efter det datumet.
Han tog sin högskoleexamen i företagsekonomi och arbetade som låneansvarig på en bank, som kontaktperson för bilhandlare de närmaste 20 åren.
År 1980 köpte han denna Camaro Coupe från 1968 av den ursprungliga ägaren, en ung kvinna som fick bilen i present till gymnasiet. Bilen hade 90 000 + miles (ca 1500 mil)på på mätaren. Hon hävdade att ingen någonsin suttit i baksätet.
Samtidigt startade han en Honda återförsäljning i början av 1980 -talet. Honda hade nyligen börjat tillverka bilar och ingen hade hört talas om dem. I Amerika var de kända som tillverkare av skotrar. Men med tiden blomstrade försäljningen och för cirka 10 år senare sålde han den och gjorde en bra förtjänst.
Ungefär samtidigt fick han Camaros kaross helt nerplockad och plåtren, och fick den om lackerad i Marina Blue eftersom det var hans frus favoritfärg. (originalet var vitt). Bilen levde hela sitt liv i Kalifornien så det är en rostfri skönhet. Han har underhållit bilen väl och allt fungerar perfekt. Det ser också bättre ut än ny. Ibland tar han det till bilutställningar och har alltid en folkmassa runt sig. Då han med ålderns rätt orkar han inte hålla efter den och vill att någon annan ska njuta av det lika mycket som han har genom åren.


Det närmsta du kommer en ny 1968 Camaro.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  2016-11-02 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  YDZ208 
 • Chassinummer
  124378L316214 
 • Kw / hk
  210 / 286 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra, växlar fint. Fungerande AC, servostyrning och servobromsar.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i toppskick endast få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Bilen lackerades i USA för ca 10 år sedan och håller mycket hög klass, finns inga skador. Pinstriping gjord av den kände Mike Clines i Kaliforninen. Krom och fälgar i perfekt skick.

 • Skick helhet:

  Finare än såhär blir det inte, en Camaro som har varit nerplockad i beståndsdelar och plåtren sedan lackerad av proffs och monterad igen. En fin 60-talare i utställningsskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-04-16
Ursprungsbesiktning: 2016-11-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-12-11
Senast godkända besiktning: 2016-11-03
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Första generationens Chevrolet Camaro är en amerikansk bil som introducerades av Chevrolet hösten 1966 för modellåret 1967. Den byggdes på en helt ny bakhjulsdriven GM F-karossplattform och var tillgänglig som en 2-dörrars, 2+2-sits, hardtop och cabriolet. F-karossen delades med Pontiac Firebird i alla generationer. En 230 cu i Chevrolet rak-6 var standard, med flera Chevy V8:or som tillval. Första generationens Camaro byggdes till modellåret 1969.

Nästan hela produktionen 1967–1969 byggdes Camaro i de två amerikanska monteringsanläggningarna: Norwood, Ohio och Van Nuys, Kalifornien.
Det fanns också fem icke-amerikanska monteringsanläggningar i länder som krävde lokal montering. Dessa anläggningar fanns i Filippinerna, Belgien, Schweiz, Venezuela och Peru.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Anderslöv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG