Visa alla bilder

BMW 2002 TII — 1975

En smått ikonisk och idag ovanlig BMW med beteckningen 2002 Tii är nu till salu.

Sture Hernerud
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En förhållandevis bra bil som behöver en del förbättringar för att kunna bli i toppskick igen. Drivlinan fungerar utan anmärkning liksom bromsarna. Rosten måste åtgärdas och då även lacken. Hel och fin inredning. Notera att fotograferingen skedde under ett intensivt regnande och att det därför ligger vattendroppar på bilen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
80 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17524
HAMMARSTRAND/ÖSTERSUND
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 2002 TII?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Sture Hernerud
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En förhållandevis bra bil som behöver en del förbättringar för att kunna bli i toppskick igen. Drivlinan fungerar utan anmärkning liksom bromsarna. Rosten måste åtgärdas och då även lacken. Hel och fin inredning. Notera att fotograferingen skedde under ett intensivt regnande och att det därför ligger vattendroppar på bilen."

Beskrivning

Bilen har haft 8 ägare inklusive bilhandlare och har funnits i östra Jämtland inom samma ägarfamilj sedan 1991. Den säljs nu för dödsbos räkning och det finns inga uppgifter om ägarna före 1991. Bilen har bara 3 000 mil på mätaren men det korrekta antalet mil går inte att fastställa. Enligt uppgift från nuvarande ägarrepresentant har motorn renoverats och den går fint vid provkörning. Växellådan är utbytt mot en femväxlad och även den fungerar utan anmärkning. Originallådan finns kvar. Bromsarna är väl underhållna och fungerar bra. Bilen har troligen en tidig omlackering i samma kulör som original. Vissa lackskador finns på bl a motorhuv, tak och vissa yttre rostangrepp finns på skärmar och dörrar. Vidare finns följande anmärkningar noterade vid senaste besiktningen - Stomme sidobalk inre vänster rostskadad  och infästning bakvagn, vid hjulhus båda sidor rostskadad. Se bilder. Bilen är i övrigt i gediget skick och interiören ser bra ut. Den har utrustats med stora spoilers både bak och fram enligt den tidens mode. Original stötfångare i bra skick finns kvar. Fälgarna är inte original. Bilen har stor potential för att kunna bli riktigt fin igen men den är obesiktigad.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1975/1975 
  • Första registreringsdatum
    1976-02-10 
  • Avläst mätarställning
    29 463 km 
  • Kw / hk
    96 / 131 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Tyg/plysch 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen startar och går bra och motorn är varvvillig och toppen är enligt ägarens uppgift renoverad. Bilen är nyservad och kylsystemet fungerar. Motorn håller normal temperatur vid provkörningen. Avgassystemet utan anmärkning. Växellådan är utbytt mot en 5-växlad men den gamla 4-växlade finns kvar. Några läckage under bilen gick inte att upptäcka. Mätarna fungerar utom klockan och de är hela och fina och elen fungerar. Takluckan förefaller att vara tät och inga fuktskador verkar finnas i taket. Däremot är funktionen av takluckan inte testad. Låsen fungerar och extranycklar finns. Radion utbytt mot en nyare och den fungerar, originalradion av märket Blaupunkt finns kvar.

  • Skick interiör:

    Klädsel och stolar i originalutförande. Stolarna normalt slitna för sin ålder men de är hela. Taket är helt och fint. Golvmattorna hela och en original sliten gummimatta med hål för pedalerna ligger kvar i bilen.

    Bagageutrymmet helt och snyggt med original domkraft och reservhjul. Det finns en aning rost i bakkanten nedtill i bagaget.

  • Skick exteriör:

    Bilen är troligen omlackad men arbetet är bra utfört och kulören är densamma som original. Bilen är utrustad och stylad med stora spoilers bak och fram och de är något slitna, originalstötfångarna i bra skick finns kvar. Lacken på motorhuven har många väldigt små bulor men lacken har inte klackererat. På taket finns tre skador varav två troligen beror på rost, den tredje skadan är en skrapskada på kanten av takluckan. De skadorna ca 30 mm i diameter. Vänster framskärm och vänster bakskärm framför hjulet har rostskador enligt bild. Vidare finns en liten rostskada på höger dörr i nederkant enligt bild. Skärmkanterna är hela. Under bilen är stomme sidobalk inre vänster rostskadad  och infästning bakvagn, vid hjulhus båda sidor rostskadad. Det finns inga tecken på att bilen har varit i behov av någon större reparation tidigare.

  • Skick helhet:

    Bilen är i tämligen bra skick för sin ålder och har alla möjligheter till att kunna göras riktigt fin. Välvårdad inuti och har stått i garage under många år.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2004-02-27
Ursprungsbesiktning: 1976-02-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1976-02-10
Senast godkända besiktning: 2020-11-30
Besiktigad tom: 2022-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Bilen har tillhört samma ägarfamilj sedan 1991 och det är nu dödsboet efter den senaste ägaren som säljer bilen. Tyvärr så har en hel del av bilens tidigare historia inte kunna dokumenterats p g a ägaren nu är borta.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hammarstrand/Östersund

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Sture Hernerud

sture.hernerud@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-09-26.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG