Visa alla bilder

Volvo 242 DL B20 — 1975

Svensksåld 242 DL i enastående skick men den ikoniska orange:a färgsättningen från 1970-talet och endast 140 051 kilometer på mätaren!

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Njutbar körupplevelse! Noggranna ägare och en fullständigt stämplad servicebok som sträcker sig ända tillbaka till 1975. Inga problem att rapportera; den startar lätt och går bra. Känns imponerande stabil på vägen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
147 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16409
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 242 DL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Njutbar körupplevelse! Noggranna ägare och en fullständigt stämplad servicebok som sträcker sig ända tillbaka till 1975. Inga problem att rapportera; den startar lätt och går bra. Känns imponerande stabil på vägen."

Beskrivning

Bilen levererades ny av Volvo-återförsäljaren Evald Andersson i Hallsberg den 11 april 1975 och har sedan dess haft endast 7 ägare. Det som verkligen utmärker denna hil och dess historia är den fullständigt stämplade originalserviceboken. Denna bekräftar den otroligt låga körsträckan på endast 140 051 kilometer, ett bevis på de omsorgsfulla ägarna genom åren.

Den nuvarande ägaren, en hängiven Volvo-entusiast, har vårdat den här bilen i 6 år. Bilen omlackerades för cirka 10 år sedan, då den återställdes till sin ursprungliga färg. Den är fortfarande i utmärkt skick. Under den nuvarande ägarens tid har bilen regelbundet servats, inklusive nyligen bytt batteri, bränslepump och bakre stötdämpare.

Dessutom är bilen besiktigad och godkänd fram till den 30 april 2024.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-04-11 
 • Avläst mätarställning
  140051 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Denna Volvo 240 är utan tvekan en av de bästa jag haft nöjet att köra. En riktigt trevlig körupplevelse och man kan inte tro att den är nästan 50 år gammal. Bilen har inga märkbara problem, förutom en ej fungerande klocka och att den nu har moderna aluminiumfälgar. (med bra däck). Under huven är motorutrymmet rent och väl underhållet, endast små rostfläckar finns (se bilder).

 • Skick interiör:

  Hela interiören är väl bevarad och känns nästan som ny. Imponerande ren och fräsch och utan tecken på skador, förutom något lös vinyl runt handtaget för att luta förarsätet. (se bild). Modern stereo är installerad.

 • Skick exteriör:

  Kaross i utmärkt skick. Raka paneler, ingen rost, exakta skarvar och en ren undersida. Den tidiga appliceringen av inre rostskydd har bidragit till dess nuvarande skick. Lacken är anmärkningsvärt ljus och välunderhållen, liksom krom på stötfångarna. Det finns endast tre mindre saker att notera: En liten blåsa nära bakre stötfångaren, en mindre skavank ovanför bakre ventilationsgaller och en liten lackskada på kanten av höger framskärm.

 • Skick helhet:

  Alla Volvo-entusiaster skulle bli överlyckliga över att äga och köra denna bil. Många fina mil att se fram emot.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-12-27
Ursprungsbesiktning: 1975-02-07 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-04-11
Senast godkända besiktning: 2022-04-13
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG