Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 Transporter T3 Magnum, Dubbelhytt 112i — 1989

Norrlandskörd praktisk Pickup med få ägare, stora motorn och femväxlad låda. Nyligen omlackerad. Medföljer en Kamei Camper.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett intressant och användbart nyttofordon med plats för passagerare och last i trevligt originalutförande med en del uppgraderingar utförda senaste året. Dessutom medföljer en praktisk modellanpassad Camper, som är relativt lätt att lyfta på och av."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16209
STALLARHOLMEN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 Transporter T3 Magnum, Dubbelhytt ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett intressant och användbart nyttofordon med plats för passagerare och last i trevligt originalutförande med en del uppgraderingar utförda senaste året. Dessutom medföljer en praktisk modellanpassad Camper, som är relativt lätt att lyfta på och av."

Beskrivning

Norrlandskörd VW med få ägare, troligen ej gått i yrkestrafik. Såldes ny i Härnösand och är utrustad med den ovanliga kombinationen 112i bensinmotor och den femväxlade AAP-lådan .Tidigare ägare från 2013 använde den sparsamt som hobbybil. Nuvarande ägare har haft bilen i drygt ett år och har låtit lackera om bilen, monterat nya backspeglar, ny stötfångare och vindruta samt servat bilen. Campern, enligt uppgift byggd av Kamei i Tyskland, har fått nytt kylskåp och gasol samt diverse uppgraderingar i funktion. Bilen är besiktigad och körklar. Utrustad med dragkrok och motorvärmare. Nyare stereo med högtalarenhet (soundbar) Top Sound 7000 i taket. Ett nytt dekalset till Magnum medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-03-02 
 • Avläst mätarställning
  206 330 km 
 • Kw / hk
  82 / 112 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tygklädsel 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går bra i motor. Växlingar, koppling och bromsar fungerar som det skall. Nyare kupéfläkt och extra värme för baksäte (urkopplat). Ej kontrollerad på lyft men förefaller vara i gott skick undertill och i hjulhus.

  I campern gjordes ingen funktionskontroll men skall enligt uppgift fungera väl. Här finns belysning, 12-230V converter, solcell för laddning. Färsk och gråvattentankar monterade undertill.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i bra skick med visst slitage. Dörrsidan i bakdörren är nygjord, ej i original utförande men tålig. Klocka och bränslemätare ur funktion.

  Campern är i originalutförande med normal slitage. Utrustning tvättställ och porta-potti. Garderob och förvaring. Här finns gasolkök, ny kyl, radio och friskluftsfläkt. Soffor i originaltyg och bäddbara 200x120 cm. Längst fram en bädd om 200x160 cm. Överlag i bra skick och praktiskt ordnat. Taket är höjbart till full ståhöjd.

 • Skick exteriör:

  Ny lackering i gott skick. De få små rostantydningarna som fanns tidigare, reparerades i samband med lackeringen. I övrigt i gott original utförande. Flaket har visst normalt slitage. Fina fälgar med nyare C-däck.

  Campern är i gott originalutförande men matt och med normalslitage för åldern.

 • Skick helhet:

  En del är åtgärdat och annat har relativt normalt slitage för sin ålder. Det mekaniska i bra skick. Oavsett om ekipaget används utan eller med camper, är det ett intressant klassikerfordon med många möjligheter till såväl transporter som friluftsaktiviteter. En trevlig kombination.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-01-01
Ursprungsbesiktning: 1989-03-02 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-03-13
Senast godkända besiktning: 2022-05-12
Besiktigad tom: 2024-05-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Efter att VW kom igång med produktionen av personbilen efter andra världskriget, dröjde det inte längre förrän det även tillkom ett nyttofordon, Typ 2 eller Transporter. Behoven var enorma och man sålde allt man kunde producera. Efter att den ikoniska varianten T1 tillverkats som årsmodeller 1950-1967, kom en uppdatering T2, som tillverkades som årsmodell 1968-1979.

Dess efterföljare T3 kom som årsmodell 1980 och hängde med till 1992 och byggdes i ca 1.750.000 exemplar.

Transporter Typ 3 tillverkades i en mängd olika varianter med olika specifikationer beroende på modellår och marknad. Enkelhytt med flak, dubbelhytt med flak, transportversioner i en mängd utföranden. För att inte tala om buss och husbilsvarianter. Luft, vatten, förgasare, insprutning, framhjulsdrift, fyrhjulsdrift ( Syncro). Oavsett utförande, en gedigen och tålig kompanjon för transporter av alla de slag.

När Volksvagen fick slut på Tristar-modellen tog de fram en ny version, Magnum. De lackerades i vitt och rött som Tristar. Modellen fanns både med 95 hkr och fyrväxlad låda samt insprutningsmotorn om 111hkr med femväxlad låda. Den hade stripes med stripes och Magnumtext. De utrustades bl.a. med aluminiumfälgar och kunde beställas med servostyrning. Alla bilar sålda i Sverige med insprutningsmotorn hade fyrkantiga strålkastare, även om undantag kan finnas.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stallarholmen

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG