Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 T2 pickup Baywindow 1700 — 1971

Trevlig orenoverad patina-pickup med bara tre ägare och sannolikt bara 8 200 körda mil. Avställd i många år, men är nu nybesiktigad och körklar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lågmilarkänsla i körupplevelsen. Sliten och patinerad kaross, men inga rostskador som renderade anmärkning på besiktningen. Fint underrede och fräsch inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
28 SEP 14:50
20 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16472
ÅMÅL
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 21 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
1509
21 SEP 22:26
20 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lågmilarkänsla i körupplevelsen. Sliten och patinerad kaross, men inga rostskador som renderade anmärkning på besiktningen. Fint underrede och fräsch inredning."

Beskrivning

Levererades ny i Värmland, första ägaren hade den till 1989. Andra ägaren var Thors Traktorservice i Koppom där den gjorde nytta i verksamheten fram till 2016, då bilen såldes till en samlare som ställde undan bilen i sex år. Har nyligen fått service och har historiskt blivit rostskyddad i olika omgångar, förvarats i carport och därför klarat sig ovanligt bra. Under de röda partiet på sidan finns en lagad rostskada och framtill har det varit en buckla. Sidolämmarna på flaket har rost i nederkanterna. I övrigt är bilen mer frisk än det ser ut. Det mest förvånande är hur fint den går. Startar lätt, växlarna klickar i fint, bromsarna är bra. Den har bra kraft i motorn, och går utan vibrationer och skrammel. Trevlig bil att ha och köra som den är, men den vill helst ha förvaring som alla entusiastfordon; garage, ingen fukt och omsorgsfull vård.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1971 /1971 
 • Första registreringsdatum
  1970-10-15 
 • Avläst mätarställning
  82 132km 
 • Regnr
  EEU 534 
 • Chassinummer
  2612043110 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Överraskande trevlig att köra med bra mekanisk känsla. Har nyligen fått broms- och motorservice och det känns som om den inte har rullat mer mätarens dryga 8 000 mil. Handlingar saknas, men besiktningshistoriken pekar på att mätarställningen bör vara korrekt.

 • Skick interiör:

  Hel och fin insida. Säten omklädda för några år sedan och fortfarande fina och fräscha i nyskick.

 • Skick exteriör:

  Utsliten lack med flera ytrostfläckar runtom. Inga rosthål i karossen men i de nerfällbara sidolämmarna, i nederkant. (Finns nya att köpa och säkert också begagnade om man letar lite).

 • Skick helhet:

  Bilen har ett slitet yttre. Orenoverat originalskick med originallack och bättringar med röd grundfärg. Fin potential för att snygga till då inredning och teknik är bra. Å andra sidan rå och rolig, med original rat-look. En smaksak. Oavsett är det en rolig, körklar, praktisk och oöm bil, just som den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2006-11-02
Ursprungsbesiktning: 1970-10-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1970-10-15
Senast godkända besiktning: 2023-08-16
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG