Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 bubbla 1300 — 1968

Två ägare från nyleverans till 2020. Välvårdad och väldokumenterad bil med en total körsträcka på 13 644 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snyggt bruksskick och bra mekanisk känsla. Några bättringar i lacken, presentabel och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16473
KAREBY/KUNGÄLV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 bubbla?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snyggt bruksskick och bra mekanisk känsla. Några bättringar i lacken, presentabel och körklar."

Beskrivning

Fröken Birgitta Hultgren köpte bilen ny i november 1967. Dokumentationen berättar att den då kostade 12 251 kr enligt original inköpskvitto och garantihandlingar. Hon bytte in en 1300 från 1966 och fick betala 4651 kr i mellanskillnad. Bilen levererades av Volkswagen-Scania återförsäljaren i Norrköping som hette Dieselprodukter AB. Deras dekal sitter fortfarande kvar på bakrutan. Efter ett par år såldes bilen till familjen Petterson i Norkköping som hade den ända till 2020. Under Pettersons tid fick bilen omfattande rostskyddsbehandling och på åttiotalet monterades nya skärmar och fotsteg. Samtidigt lagades några rostangrepp och bilen lackerades. Efter detta har bilen använts mycket lite fram till 2020, då den såldes till en samlare som vårdade, servade och har kört lite de senaste somrarna. Bilen är hel och fin, men har några lackbättingar. Den går bra i motor, växellåda och bromsar. Den är välservad genom åren med en omfattande dokumentation och är besiktningsbefriad efter senaste besiktningen 2020-10-14. Den totala körsträckan är 13 644 mil enligt mätare och handlingar, vilket också stämmer överens med skick och känsla.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1967-12-01 
 • Avläst mätarställning
  36 598 km 
 • Kw / hk
  29 / 39 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, känns bra och trevlig på vägen med rätt känsla i chassirörelser och bromsar. Renoverade fälgar och nya däck.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning. Original klädsel på säten och dörrar i bra skick. Nya mattor och fint innertak.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross. Fint krom och detaljer. Lackbättringar finns på skärmkanter. Äldre omlackering med lite lackrester på gummidetaljer och torrsprut/damm på taket. Ger ändå ett bra helhetsintryck.

 • Skick helhet:

  Välvårdat bruksskick. Lite spår av tidens tand, lagningar och lackbättringar finns. Bra helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-04-22
Ursprungsbesiktning: 1967-12-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-12-01
Senast godkända besiktning: 2020-10-14
Besiktnignsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

1968 moderniserades Bubblan rejält. Det mest märkbara var kraftigare högre placerade stötfångare. Med mer lodräta strålkastare fram, nya bakljus och utvändigt tanklock var detta år ett med många nyheter. Detta är också året när bilarna fick 12V elsystem, tryckknapp till luckan fram och bättre bakvagnsupphängning. Ventilationssystemet var också nytt med friskluftsintaget ovanför framluckan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kareby/Kungälv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG