Visa alla bilder

Volkswagen Golf GLS 1,6 — 1980

En ovanlig ägare och en ovanlig ambition resulterar i trevligt renoverad Golf av den första generationen och dessutom i den lite mer påkostade GLS-versionen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Att ta sig an ett projekt för att lära sig, visa för sig själv att det går och sedan vara nöjd med resultatet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16410
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Golf GLS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Att ta sig an ett projekt för att lära sig, visa för sig själv att det går och sedan vara nöjd med resultatet."

Beskrivning

Dessa ovanliga parametrar består i att en blivande Chalmers-ingenjör bestämmer sig för inte bli en ingenjör som inte kan något om bilar. Från att ha varit förhållandevis ointresserad av bilar på en entusiastisk nivå angriper han projektet med en ny entusiasm som tar sats i från en blandning av nyfikenhet, målmedvetenhet och lite hederlig djävlaranamma i ett slags akademiskt ingenjörsformat. Det är huserande i föräldrars villagarage, nattliga blästringar på lediga stunder under skiftarbete på Volvo och noggranna beräkningar och dokumentationer av projektet under studietiden på Chalmers.

Bilen såldes ny av Atteviks i Jönköping i augusti 1980 till en Arne Strömblad i Taberg. Han flyttade så småningom till Kristinehamn och en besiktning gjordes där 1994 vid 17 193 mil. Därefter finns det ingen dokumentation om besiktning och Arne säljer Golfen till Ingrid 2003. Den blir kvar i Kristinehamn, tas över av en släkting 2013 som sedan säljer bilen till nuvarande ägare 2014. Mellan 1994 och idag har den alltså inte rullat mer än knappt 800 mil.

Fin originaldokumentation tillsammans med en trevlig renoveringsdokumentation i form av en fotobok som ägaren har producerat, ett extra exemplar är beställt till en ny ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1980-08-20 
 • Avläst mätarställning
  179 858 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn har fått en invändig översyn med kontroll av lager, stakar och kolvar, och ventilerna är inslipade. Alla fästelement i motorutrymme och framvagn är förzinkade. Renoverat och nytt bromssystem. Ny generator, vattenpump och kamrem. Brytarlöst tändsystem.

 • Skick interiör:

  Orörd interiör med originalklädsel som hänger i tyget efter normalt slitage. Inget är sönder, det är bara tyget som har tappat spänsten. Man kan välja att se det som en trevlig proveniens, helt enkelt. Bra dörrsidor, mattor och innertak. Äldre radio utan funktion.

 • Skick exteriör:

  Kvalitativt karosslackerad från grunden. Den gröna kulören valdes helt subjektivt och inte efter en Volkswagen original lackkulörs-karta. Original Scirocco generation 1 Tarantula aluminiumfälgar adderar lite extra vintage GTI-sportig känsla.

 • Skick helhet:

  Roligt ambition bakom en renoverad vardags-Golf av tidig modell. Lite detaljfix för en ny ägare att ägna sig åt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-12
Ursprungsbesiktning: 1980-06-17 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1980-08-20
Senast godkända besiktning: 2023-05-31
Besiktigad tom: 2025-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: Nej

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG