Visa alla bilder

Volkswagen 1500 — 1962

En VW 1500 Limousine som stått undanställd i många år. Behöver någon som ser till att den kommer på vägen igen.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil i bra grundskick som kan bli ännu bättre efter uppstart och översyn."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
72 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16253
SÖDERHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen 1500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil i bra grundskick som kan bli ännu bättre efter uppstart och översyn."

Beskrivning

Den här VW-1500 har haft sex ägare och nuvarande köpte bilen 2003 i Sandviken.

Bilen gick då inte att starta, men efter lite förgasarfix fick han igång bilen igen.

Bromsarna renoverades samtidigt och bilen besiktigades och godkändes. Till en början åkte familjen på lokala träffar och cruisingar med VW-n. Den senaste godkända besiktningen utfördes 2012 med ”Bra att veta: Golv, vänster rostskadat”. Detta är inte åtgärdat.

2013 åkte familjen till Tierp på Classic Bugrun #3 med bilen. Därefter har den inte brukats så mycket, utan mestadels förvarats i garage.

Det finns rost att åtgärda, men överlag är den i förhållandevis gott skick. Den är omlackerad i originalkulören ”Birch Grün” någon gång i tiden, och bilen har utrustats med plastskärmar fram.

Inredningen är original och den är i ett gott bruksskick med ett visst slitage, se bilder.

En relativt orörd bil med originalmotor och enkelförgasare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  46 289 km 
 • Kw / hk
  33 / 45 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl/Textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är ej startad av BWA då den stått sedan 2016.

 • Skick interiör:

  Interiören är original och den är i ett gott bruksskick med ett visst slitage, se bilder. Fint och helt innertak i ett bra skick. Instrumentpanelen är i ett fint oförstört skick.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering i ett använt skick. Lite rost syns på några ställen, se bilder.

  Enligt besiktningsprotokoll 2012 är vänster golv rostskadat. Aluminiumgjutninen på insuget har spruckit, se bild. Kromverk i varierande skick, se bilder.

 • Skick helhet:

  En VW-1500 som efter uppstartsservice och översyn är i ett bra bruksskick med förbättringspotential.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-05-24
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2014-08-27
Besiktigad tom: 2016-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

När produktionen av Typ 3 startade i augusti 1961 kom den först som Sedan-modellen Notchback, följd av Variant i februari 1962. Coupé versionen TL anlände i augusti 1965 samtidigt hade 1600-motorn premiär. Tanken från Volkswagens sida var att coupén skulle ersätta Notchback men på flera marknader gillade man sedanen bättre och samtliga modeller levde tills produktionen lades ner 1973.

Typ 3 fick en facelift 1970 med längre front, större stötfångare och de stora bakljusen.

Bakgrunden till Typ 3 var att man efter framgångarna med Typ 1 ville utveckla modellprogrammet med en något större bil. Grundkonstruktionen med luftkyld boxermotor monterad längst bak behölls, men Typ 3 fick lite större utrymmen och var också mer bekväm att åka i. Precis som Typ 1 konstruerades bilen med en bottenplatta som karossen sedan monterades på, och fjädringen sköttes med torsionsstavar. 1,5 litersmotorn som även fanns i Typ 1 konstruerades delvis om, så att den fick lägre höjd bland annat genom att kylfläkten flyttades. Det gjorde att man fick plats med ett litet bagageutrymme ovanpå motorn, där Typ 1 bara hade ett stuvfack bakom baksätets ryggstöd. Till skillnad från Typ 1 var motorn och bakvagnen monterade i en hjälpram som i sin tur hade gummibussningar mot karossen, vilket minskade vibrationerna och förbättrade komforten.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Söderhamn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG