Visa alla bilder
Visa film

SAAB 99 L 2,0 — 1974

En klassisk 99:a från rekordåren i mitten av 70-talet, som har fått en ny lackering i Karolinerblått.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn som nu har snyggats till och nu satts igång."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16403
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 99 L?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vagn som nu har snyggats till och nu satts igång."

Beskrivning

Registrerad för trafik 6 juni 1974. Åtminstone från millennieskiftet och tills för ett år sedan, fanns bilen i Norrbotten. Osäkert om mätarställning stämmer eller om den har slagit om ett varv. Senaste året har bilen fått en ny lackering i originalkulör. Inredningen har bytts ut men original dörrsidor och paneler samt baksäte finns kvar och kan medfölja. Instrumentbrädans främre del är utbytt, så också hatthylla och innertak. På en Saabverkstad har förgasaren renoverats, service med byte av olja, filter och alla vätskor. Nya kylar- och värmeslangar. Nya bromsar, bromsrör, ok, skivor och klossar. Nya stötdämpare. Nytt batteri och nya däck. Bilen är nybesiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-06-06 
 • Avläst mätarställning
  69 300 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tygklädsel med tygmattor 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går fint, en hel del är nyligen bytt och nytt. Ej kontrollerad undertill på lyft men av det som kunde synas, såg det vettigt ut.

 • Skick interiör:

  Inredningen är nyligen bytt och inte i original kulör men den ljusgrå kulören passar fint. Det finns slitage och detaljer som kan förbättras om så önskas. Nytt innertak samt partier fram och bak mot rutorna.

 • Skick exteriör:

  Ny blank och fin lack, fanns en liten krusning/rinning på motorhuv - bör gå att polera. Det saknas någon list, navkapslar och detaljer.

 • Skick helhet:

  En trivsam 99:a, som snart är femtio år och som på den tiden var sinnebilden av svensk motorteknik och säkerhetstänkande. Den är delvis renoverad men kan kompetteras och snyggas till ytterligare för den som vill förädla denna klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-04-28
Ursprungsbesiktning: 1974-05-27 (regbes) (Ombes:19770926)
Datum i trafik första gången: 1974-06-06
Senast godkända besiktning: 2023-04-27
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Fakta om modellen

Den "bredaxlade svensken" SAAB 99 började tillverkas som årsmodell 1969. En två dörrars framhjulsdriven bil med en motor om 80 hkr, året därpå kom fyra dörrar och en insprutningsmotor om 87hkr. Relativt omgående gjordes ett antal förbättring och uppgraderingar med såväl motorer som karossformer men också en hel del säkerhetsdetaljer, som fick beröm och positivt mottagande.

Årsmodell 1974 var motorn 2,0 L 95 hkr i de ordinära modellerna. Nya höga stolar med integrerade nackskydd med hål där man kunde sätta in en kudde. Det blev även en ny ratt, bättre värme och ventilation,. På baksätets ryggstöd en nackskyddsramp med med fyra defrostermunstycken, ännu inte eluppvärmd bakruta alltså. Nya dörrlås och rullbälten var också nyheter 1974. I Sverige hade Saab framgångar och nådde hela 41.700 sålda bilar. Totalt såldes 588.643 exemplar av modell 99

Det blev också motorstarkare varianter såsom EMS och LE, där framför allt EMS lanserades som en sportig familjebil med olika sportiga assessorer. År 1976 kom så bomben, Saab presenterade planer på en motor med Turboladdning. Det var tider det...

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG