Visa alla bilder
Visa film

Rover Mini 40 Jubileum — 1999

Rover Mini 40 med blyga 2813 mil på mätaren. En jubileumsbil i ett nära nyskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de sista årsmodellerna av den klassiska Minin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16408
ALMUNGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rover Mini 40 Jubileum?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En av de sista årsmodellerna av den klassiska Minin."

Beskrivning

Hösten 2003 så såg nuvarande ägares far denna fina Rover Mini 40, en jubileumsbil, på en bilträff i Skokloster.

I vindrutan satt det en lapp där det stod att den var till salu. Den hade då rullat endast 1302 mil. Det blev affär och bilen har sedan dess ägts av nuvarande familj. Idag har den 24-åriga kojan rullat endast 2813 mil eller om man vill, 117 mil per år!! Minin har sedan 2003 alltid stått i varmgarage när den inte har använts. Bilen är i ett nära originalutförande. Fönstervevarna och de inre dörrhandtagen är bytta men originaldelarna medföljer bilen. Den här Mini 40 saknar jubileumsdekalerna på bakskärmarna och stripes på karrossidorna men den har fått ”Cooper”-stripes på motorhuven men dessa är inte applicerade från fabrik. Medföljer gör även casterstag, undre bärarmar och camber/toe fästen till bakvagnen, alla dessa är justerbara för att skräddarsy bilens hjulinställningar. Minin har sin originallack i kulören Mulberry Red, som är i ett mycket fint skick. Alla besiktningsprotokoll sedan 2003 och instruktionsboken medföljer bilen. Bilen är i ett nära nyskick och den luktar fortfarande nybil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  1999-12-10 
 • Avläst mätarställning
  28137 km 
 • Kw / hk
  46 / 63 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mulberry Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Minin är välservad och fungerar bra i motor och drivlina. Den sparsamma kringutrustningen fungerar som den ska. Bilen har fått en rostskyddsbehandling och den ser bra ut.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett nyskick och kupèn luktar skinn och nybil. Ren, fräsch och vårdad. Instrumentpanelen i aluminium är i mycket fint skick. Helt och rent innertak.

 • Skick exteriör:

  Bilen är i ett nära nyskick i lack och kaross. Lacken på de bakre skärmbräddarna är något blästrade i nedre framkant. Kromverket är i nyskick. Fina fälgar med originaldäcken monterade. Dessa har bra mönster men kan ha passerat "bäst före datum".

 • Skick helhet:

  Det såldes endast 16 stycken Rover Mini 40 i Sverige och just denna är i ett mycket nära nyskick!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2003-04-01
Ursprungsbesiktning: 1999-05-05 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1999-12-10
Senast godkända besiktning: 2022-09-09
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 913 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Rover Mini fanns i en rad olika "Limited Editions" beroende på årsmodell och marknad.

En Mini 40 från 1999 är den sista jubileumsversionen.

Mini 40 byggdes i 800 exemplar varav hälften gick till Japan och England, resten på export. Den fanns i flera olika färger men Mulberry Red var vanligast i Sverige. Den hade röd skinninredning, Instrumentpanel med aluminiumfinish och speciella mätare som hörde till det som skiljde ut Mini 40. Mini 40 dekalerna fanns ej monterade på exportbilarna men fanns att köpa som tillval.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Almunge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG