Visa alla bilder
Visa film

Nissan Datsun 280ZX — 1980

En lågmilad Nissan Datsun 280ZX i ett mycket bra skick med endast 4 900 mil på mätaren.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig Japansk sportbil på vägarna idag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
460 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16416
VÄSTERÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Nissan Datsun 280ZX?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig Japansk sportbil på vägarna idag."

Beskrivning

Denna lågmilade Datsun 280ZX 2+2 Targa är en bil som man vänder sig om och tittar efter. Den har ägts av fyra Datsun entusiaster genom åren varav de två sista är inom samma familj. Bilen är aldrig renoverad i kaross och motor och den har aldrig blivit omlackerad. Datsunen har alltid förvarats inomhus i ett bra klimat där den inte farit illa på något sätt. Samtliga glasrutor har stöldgraverats och bilen har utrustats med en högtryckssiren. Bilen inhandlades 2017 i Ystad och kördes då från Ystad till Västerås till ett väntande garage. Bilen fick en ordentlig rostskyddsbehandling 2017 och en genomgång och renovering av AC anläggningen. Samtidigt byttes samtliga drivremmar och Targa-luckorna fick en renovering då färgen lossnat på dem. Nya däck är monterade 2021 och även ett nytt batteri monterades 2022 samt oljeservice. Bilen står mest i varmgarage nu för tiden men har använts vid några få tillfällen per år till olika bilträffar och fina åkturer. Just den här är i ett mycket bra skick och den godkändes vid besiktningen i Maj 2022. All kringutrustning inklusive AC fungerar som den ska bortsett originalbandspelaren som inte vill vara med längre.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1982-05-13 
 • Avläst mätarställning
  48 979 km 
 • Kw / hk
  97 / 132 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Ac fungerar. Original kassettbandspelare fungerar ej. Bilen har fått en ordentlig rostskyddbehandling 2017. Bilen har servats regelbundet, se bilder.

 • Skick interiör:

  Väldigt fina mattor och klädsel på stolar och säten är jättefina utan skavanker. Innertaket är lite hängigt eller slappt runt Targarutorna.

 • Skick exteriör:

  Det finns några små dörruppslag på passagerarsidan i övrigt är det en bra finish på den 43 åriga lacken. . Plasten på stötfångarna är lite matta. Finishen på fälgarna är i ett ok skick med spår av brukande.

 • Skick helhet:

  En orörd och ovanlig svensksåld Datsun 280ZX i ett mycket trevligt originalskick med en attityd som man vänder sig efter när man ser den på vägen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-13
Ursprungsbesiktning: 1982-05-13 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1982-05-13
Senast godkända besiktning: 2022-05-21
Besiktigad tom: 2024-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Nissan 280ZX eller Datsun 280ZX tillverkades mellan åren 1979 -1983. Den har en rak 6-cylindrig motor på antingen 2,0 eller 2,8. 280ZX är något längre än föregångarna 240Z och 260Z och hade därför plats för tillvalet av ett litet baksäte. Modellen har fällbara ryggstöd i baksätet, vilket gör att den trots sin utpräglade sportbilskaraktär ändå kan fungera som en mindre "halvkombi". Den har ofta blivit hyllad för sin hållbarhet. 280ZX är relativt sällsynt i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Västerås

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG