Visa alla bilder
Visa film

MG TF Midget 1250 — 1954

Charmig engelsk klassiker i ett härligt skick och med mycket av det som vi förknippar med en sådan klassiker. Den sista modellen av MG:s Midget T-series som bar med sig ett tydligt arv från trettiotalets bildesign långt in på femtiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Varumärkets snygga avsked till de typiska designelementen med friliggande skärmar, nedskurna bakhängda dörrar, stående grill, stora ekerhjul, tvådelad motorhuv och en ramhängd kaross."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
215 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16380
FÖRSLÖV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG TF Midget?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Varumärkets snygga avsked till de typiska designelementen med friliggande skärmar, nedskurna bakhängda dörrar, stående grill, stora ekerhjul, tvådelad motorhuv och en ramhängd kaross."

Beskrivning

Den importerades till Sverige från Kalifornien 1989 och har haft samma brukande ägare sedan dess. Under transporten stals suffletten och den nya ägaren körde bilen utan sufflett de första åren på lantstället på Bjärehalvön. Den kördes av naturliga skäl bara i fint väder och kallades för "badbilen". 1993 flyttade de till Schweiz, bilen följde med och fick en schweizisk registrering. Därpå följde även en rejäl översyn hos en bilmuseiverkstad i Genève. Då fick den en ny sufflett, en metrisk hastighetsmätare och en genomgång av alla chassikomponenter. Bland annat. I Lausanne och runt Genèvesjön är våren tidig och hösten sen, och TF:n kunde brukas lite oftare än i Sverige. Och dessutom fanns det en verkstad i närheten av hemmet i Lausanne som var specialiserad på engelska klassiska bilar, och som vårdade och servade den varje vår. 2012 flyttade de hem igen och MG:n fick ännu en ny svensk identitet, som också är den nuvarande. Ett par olika utvalda mekaniker och verkstäder i nordvästra Skåne betroddes med skötseln av bilen, Rolfsson Bil och ett mindre ställe i Östra Ljungby. Efter 34 trevliga år med en snygg MG TF från 1954 är det nu dags för en ny ägare att ta över vårdnaden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  2013-04-20 
 • Avläst mätarställning
  64 758 km 
 • Kw / hk
  42 / 57 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin funktion i maskin och låda, med en bra känsla på vägen i chassi och bromsar. Startar lätt, låter rätt och är förhållandevis lättkörd. Lite extra uppmärksamhet på en osynkad 1:a växel, bara. Och att Lucas var tidig med ett 12-voltsystem är en fin fördel, oavsett vad du har hört om "uppfinnaren av mörkret" och annat fördomsfullt.

 • Skick interiör:

  Välhållen och vacker skinninredning tillsammans med fina dörrsidor, mattor, ratt och instrumentering. Hastighetsmätaren byttes tidigt till en metrisk och vägmätaren justerades till rätt körsträcka efter motsvarande sträcka i miles. Passagerarstolen behöver skruvas fast.

 • Skick exteriör:

  Karossrenoverad och lackerad någon gång på åttiotalet i USA, och den håller fortfarande en hög finish. Snygg och fin med lite patina och ett representativt och presentabelt yttre. Någon gång under transporten och importen 1989 stals suffletten och en ny monterades först några år senare. Ägaren har mest kört med bara själva suffletten nerfälld, i en slags cabriocoach-form med sidofönstren monterade. Vid dokumentationstillfället plockade vi av dem och ägaren påmindes särskilt om hur härligt det var att köra öppet i solen utan sidostycken.

 • Skick helhet:

  Svåremotståndlig brittisk charm i ett minst sagt välvårdat och sympatiskt skick i en på den tiden föråldrad femtiotalsform med rötterna i trettiotalet. Och det är just där en stor del av charmen ligger.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2013-04-20
Ursprungsbesiktning: 2012-09-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-04-20 (540103)
Senast godkända besiktning: 2022-10-07
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

MG T-Type var en modellserie öppna tvåsitsiga sportbilar med kaross på ram som tillverkades från 1936 till 1955. Serien innefattade modellerna MG TA, MG TB, MG TC, MG TD och MG TF, alla med Midget i modellnamnet. Den sista av dem, TF, ersattes av MGA i slutet på femtiotalet då T-serien ansågs, och var också, vara föråldrad sedan länge.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Förslöv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG