Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 200 E W124 — 1990

Enligt många Mercedesentusiaster den sista riktiga Mercedesmodellen. Här i ett brukat men omhändertaget skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Svårt att tro att den rullat nästan 35 000 mil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16307
SALBOHED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 200 E?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Svårt att tro att den rullat nästan 35 000 mil."

Beskrivning

Denna Mercedes är svensksåld och har haft nio ägare. Den har funnits inom samma familj sedan 2005. Nuvarande ägare tog över bilen 2022, efter sin far som haft Mercedesen som andra bil, men inte brukat den speciellt mycket då han har fler bilar. Men Mercedesen motionerades ändå varje år på olika resor. Mercedes 200E tillverkades från 1982 till 1993 och var utrustad med en 2,0-liters bensinmotor. Det var en populär modell tack vare sin pålitliga prestanda och bekväma interiör. Just detta exemplar är i ett trevligt och välhållet bruksskick. Ett diffust vinande från transmissionen kan ibland höras. Det har funnits under hela tiden senaste ägarfamiljen brukat bilen och det har inte blivit värre med tiden. Enligt många så är denna modellserie den sista riktiga Mercedesen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-11-16 
 • Avläst mätarställning
  349 614 km 
 • Kw / hk
  87 / 118 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Vid kallstart går motorn lite orent men efter den blivit varm fungerar den som den ska. Takluckan fungerar bra och all kringutrustning fungerar inklusive AC. Ett vinande ljud kan ibland höras från drivlinan, osäkert varifrån. Ljudet har funnits där sedan åtminstone 2005 och har inte blivit värre. Bilen har fått nya bromsok bak.

 • Skick interiör:

  Det finns en lagning på nedre delen av förarstolens ryggstöd. Litet hål i passagerarstolens sittdyna. Mattor och gummimattor är i bra skick så även instrumentpanelen. Innertaket är rent och helt. I övrigt är interiören i ett gott bruksskick med tanke på mätarställningen.

 • Skick exteriör:

  Kaross och lack är i ett normalt skick för bilens ålder. Lacken har några färgbättringar och karossen har små skavanker som stenskott och små bucklor, se bilder. Nedre plastlist på förardörren är lös framtill och har skrapmärken i framkant. Det saknas en liten kromlist på skärmkanten, vänster bak. Plasten på stötfångarna är något repiga. Krom i bra skick i övrigt. Luckan vid bogseröglan fram saknas. Fläckar i lack på motorhuven, går eventuellt att polera bort.

 • Skick helhet:

  En långmilare i ett trevligt och användbart bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-10-15
Ursprungsbesiktning: 1990-10-16 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1990-11-16
Senast godkända besiktning: 2022-04-28
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W124 tillverkades mellan 1984 och 1996. Bilen var en helt ny konstruktion jämfört med föregångaren W123. Totalt tillverkades 2 583 470. Den fanns som fyrdörrars sedan, kombi, coupé, cabriolet och sexdörrars limousine, med en rad motor- och växellådsalternativ.

Motorer som följde med från föregångaren var de fyrcylindriga bensinmotorerna. Dieslarna kändes igen från 190:n, medan sexorna var helt nya. Från 1986 erbjöds bensinmotorerna med katalytisk avgasrening. Senare uppdaterades programmet med nya fyrventilsmotorer och stora V8:or infördes.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Salbohed

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG