Visa alla bilder
Visa film

Ford Mustang cabriolet 289 4.7 V8 — 1965

Varsamt renoverad Mustang där man lagt stor vikt vid att behålla fabriksstandard - Så när hur en ny Mustang var 1965 det går att komma.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Så gott som utställningsskick"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
380 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16453
S.SUNDERBYN/LULEÅ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Mustang cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Så gott som utställningsskick"

Beskrivning

Importerad till Sverige 2001. Bilen är nysåld i Los Angeles i september 1964. Färgen heter Phoenician Yellow och var en ovanlig kulör med färgkod 7. Den fanns officiellt ett kort tag på tidiga 1964½ Mustangerna men verkar hängt med ett litet tag till efter det. Bilen verkar aldrig varit dålig eller lagad. Här ser plåtar, punktsvetsar och inpassningar ut som det gjorde från fabrik. Det var inte 100% precision - för aldrig förut eller efter har så många bilar av en modell gjorts på så kort tid som Mustang 1965. Efterfrågan var enorm. Vid renoveringen har stor vikt lagts vid att hålla det skicket ner på detaljnivå. Ner till korrekta skruvar, muttrar och märkningar. Så här nära en "ny" Mustang från 1965 går nog knappt att få. Utrustad med Rally-pac, elstyrd suflett, styrservo och automatlåda. Modern stereo dolt monterad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  2004-06-22 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  135 / 184 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  vinyl 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med styrservo men ej bromsservo. 289" 4V-motor och C4 automatlåda. Allt fungerar både mekaniskt som elektriskt utan anmärkning. Motorrummet har i mångt och mycket samma utseende och finish som dessa bilar hade från början. Här sitter till största delen dekaler, slangklämmor, kabelanslutningar och annat korrekt.

 • Skick interiör:

  Sobert svart där i princip allt håller toppskick . Klädsel korrekt för en 76A-bil. Allting i närmast toppskick. Bagagerum helt klanderfritt och i en finish som ser fabriksmässig ut. Ny matta i originalutförande samt autentiskt reservhjul.

 • Skick exteriör:

  På utsidan håller allting högsta klass. Krom, fälgar lister felfritt. Så är även gummilister och tätningar fräscha prydliga och i god kondition. Enda anmärkningen är ett par stenskott på en skärmkant och något lite damm i lacken kan synsa på bagagelucka. I skärmar och undertill ser man att den här bilen aldrig varit lagad. Punktsvetsar, plåtar och skarvar ser helt fabriksmässigt ut.

 • Skick helhet:

  En mycket fin renovering där man eftersträvat originalskick på riktigt. Imponerade och väldetaljerad bil

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-06-22
Ursprungsbesiktning: 2004-05-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-06-22 (650101)
Senast godkända besiktning: 2004-06-22 (650101)
Besiktigad tom: 2020-07-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: S.Sunderbyn/Luleå

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-10-12.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG