Visa alla bilder
Visa film

Willys Jeep CJ2A — 1947

Svensksåld CJ2A med en klassisk lågmilad brandbilshistorik i ett skönt användarvänligt skick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt omhändertagen och brukad av kunnig Jeep-entusiast."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
109 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15261
HUSQVARNA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Omsorgsfullt omhändertagen och brukad av kunnig Jeep-entusiast."

Beskrivning

Den levererades ny till Borås brandkår 1947, det framgår också av den gamla ägarplaketten på instrumentpanelen. Efter pensionen från sin brandbilstjänst hart den haft 8 ägare och tillbringat större delen av sin tillvaro i och omkring Borås/Jonköping. Fin äldre dokumentation med registreringsbevis, besiktningsprotokoll, bilder och servicekvitton. När ägaren köpte bilen 2011 hade den lackerats i sin nuvarande kulör efter att ha begåvats med poppig lila lack på åttiotalet. Den nuvarande ägaren har flera Willys Jeep och föll för den här då den är rejäl i karossen och ram, har ett snyggt originalutförande och en bra historik. Ett bakre kraftuttag som kan driva mycket extrautrustning, till exempel en såg, är en lite cool funktion som nuvarande ägare har monterat. Motornumret är 109788, men ett äldre registreringsbevis säger 104788. Det är lätt att förväxla en 9:a med en 4:a, ägaren tror därför att det är originalmotorn som sitter i. Enligt en äldre besiktningsrapport från 1975 hade jeepen kört 33 672 km och idag står mätaren på 1 260 km, vilket lär betyda att den har gått runt en gång.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1947/1947 
 • Första registreringsdatum
  1947-08-12 
 • Avläst mätarställning
  01260 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrön  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välbevarad och noggrant underhållen. Fin känsla maskinellt. Besiktningsbefriad sedan länge.

 • Skick interiör:

  Enkel och standard inredning som sig bör men en fina vinylsäten och allt fungerande, inklusive den lilla extra fläkten.

 • Skick exteriör:

  Kaross och ram utan tecken på rost eller skador, bortsett från några mindre – och faktiskt förväntade – repor och bucklor. Det är ju en terrängvagn. Bra lack runt om och en fin fällbar baklucka. Inget tak ingår.

 • Skick helhet:

  En klassisk Willys Jeep med en förhållandevis klassisk svensk nyttohistorik i ett snyggt och rätt skick. Praktisk och rolig att köra, dessutom.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2010-10-25
Ursprungsbesiktning: 1947-08-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1947-08-12
Senast godkända besiktning: 2010-10-29
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Husqvarna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG