Visa alla bilder
Visa film

Volvo LV112 Rak 6 84hk — 1940

Lastvagn 112 i ett fint renoverat skick och med en omfattande historik. Visades bland annat på Elmia Vintage Truck Show 2016.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Helrenoverad för mer än 35 år sedan är den fortfarande i bra skick och underhålls av kunniga Volvo-entusiaster. Tyvärr tvingade regnet oss att dokumentera den inne i ladan där den förvaras, därav det hårda blixtljuset på bilderna."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15240
LINKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Helrenoverad för mer än 35 år sedan är den fortfarande i bra skick och underhålls av kunniga Volvo-entusiaster. Tyvärr tvingade regnet oss att dokumentera den inne i ladan där den förvaras, därav det hårda blixtljuset på bilderna."

Beskrivning

En återförsäljare för Volvo Lastvagnar i Skåne levererade lastbilen 1942. Den var reserverad och byggd för brandkåren, men den leveransen fick avbrytas på grund av kriget och försvaret tog över där den byggdes om till en vattentankbil för arméns brandförsvar. Skånes brandförsvar tog över lastbilen 1943 och använde den fram till 1956. Den köptes privat 1956 och den nya ägaren började redan då att helrenovera och bygga om brandbilen till en civil flakbil med stor tonvikt på bygghantverket. Renoveringen slutfördes först 1986. Den nuvarande ägaren köpte lastbilen 2013 och den säljs nu för hans dödsbo. Han körde mest lokalt, främst till lastbilsträffar och liknande evenemang. Ägaren och hans vänner vårdade den och tillsammans kan och kunde den här lastbilen utan och innan. Enligt ägarens vän och en äldre körjournal stämmer körsträckan på 3 186 mil, även om den inte kan verifieras.

Reservdelar:
Vevaxel
Ventilaxel
Startkrans
Kolvar
Vevstake
Oljetråg
Avgas - Grenrör
Topplock med stift
Extra lampor och blinkers
Kromringar till Strålkastare

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1940/1940 
 • Första registreringsdatum
  1942-10-16 
 • Avläst mätarställning
  31 865 km 
 • Regnr
  GHJ327 
 • Chassinummer
  1101873 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön/Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt funkar fint och smidigt, och motorn startar lätt. Kopplingen, bromsarna och den tunga styrningen har rätt känsla. Motorrummet är torrt och rent, en bra indikation på ett fint underhåll. Bra fälgar och däck, och besiktningsbefriad sedan länge, förstås.

 • Skick interiör:

  Fina grå vinylsäten och snygga dörrsidor i trä. Instrumentpanelen är fint lackerad och inramad av trä tillsammans med vackra instrument och ett sökarljus. En spricka i finns den vänstra vindrutan.

 • Skick exteriör:

  Karossen, ram och chassi är i ett vackert skick. En liten buckla på passagerarsidans hytt och små blåsor runt vindrutans ram. Fin lack och lämmarna och flaket i trä matchar resten av bilens snygga yttre.

 • Skick helhet:

  Minst sagt välvårdad genom åren, körklar och redo för nästa vintagelastbilsentusiast. Bucklan på hytten är lätt att åtgärda utan att skada lacken.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-08-13
Ursprungsbesiktning: 1942-10-16 (regbes) (Ombes:19930617)
Datum i trafik första gången: 1942-10-16
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Linköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG